„Mititelu se crede el însuşi Universitatea Craiova”

0
826

Cei de la CSU Craiova îl provoacă pe patronul FCU: „De ce nu ne dă în judecată pentru palmares, culori şi imn?”

Conducătorii de la CS Universitatea Craiova au declanşat un serial pe site-ul oficial prin care demonstrează că echipa este continuatoarea istoriei Ştiinţei. După ce au anunţat că stema cu leul nu a plecat niciodată de la Clubul Sportiv, dezvăluie faptul că Mititelu a pierdut cele 7 procese intentate regretatului Corneliu Andrei Stroe, prin care încerca să împiedice proiectul de renaştere al echipei din Clubul Sportiv Universitatea demarat de preşedintele Craiovei Maxima. Cei de la CSU recunosc că din 1994 până în 2013 FCU a reprezentat Universitatea Craiova, dar spun că acest lucru a încetat când Mititelu a falimentat FCU şi a înfiinţat o nouă societate, în 2013, considerând-o tot Universitatea Craiova. „Pe 15 martie 2013, domnul Adrian Mititelu înfiinţa el însuşi o „clonă“: societatea U Craiova SA.  În actul constitutiv se precizează că noua societatea este adevărata Universitatea. În fapt, acesta a reprezentat certificatul de deces al FCU” afirmă oficialii CS Universitatea. Aceştia îl provoacă pe Mititelu să le conteste în instanţă dreptul de a folosi numele Universitatea Craiova, culorile şi imnul oficial, „Cântec pentru Oltenia”, fiind siguri că dreptatea este de partea echipei aflată acum în Liga I.

Comnicatul CS Universitatea Craiova:

„Domnul Mititelu Adrian anunţa duminică 27 iulie că FC Universitatea Craiova va intenta un nou proces, de data aceasta postului de televiziune Look TV. Având în vedere că FC Universitatea Craiova, societate aflată în faliment, este reprezentată exclusiv de un lichidator judiciar desemnat de instanţă, rezultă că domnul Adrian Mititelu crede în continuare că el este Universitatea Craiova, că se confundă cu ea.

În consecinţă, domnul Mititelu Adrian a trimis următorul SMS comentatorului TV de la meciul Universitatea Craiova – Pandurii Targu Jiu: “Bă, asta nu este Universitatea, o să pleci în salvare de la stadion”. Ba da, domnule Mititelu, aceasta este Universitatea. Şi 14.000 de suporteri au venit să o vadă la revenirea în Liga I. Cea mai bună dovadă este că niciodată, dar niciodată, domnul Mititelu Adrian nu a acţionat CS Universitatea Craiova în instanţă, nici pentru culori, nici pentru palmares, nici pentru denumire, cu toate că s-a lăudat cu sute de procese. Nu există niciun proces pe rol în care cineva să ne conteste dreptul de a folosi culorile, imnul sau palmaresul. De ce? Pentru că domnul Mititelu Adrian ştia că dacă o va face, va pierde procesele respective, iar opinia publică ar fi văzut încă o data că este un farseor. Domnul Mititelu refuză să accepte că aceasta este Universitatea, o stare de spirit ce nu poate fi confiscată vreodată de un singur individ. Deasemenea, el nu poate suporta faptul că au trecut vremurile când putea alerga ziariştii prin oraş, când îi agresa verbal şi fizic. Cu alte cuvinte, domnul Mititelu Adrian e profund deranjat că în Craiova fotbalistică încep să se petreacă lucruri normale, demne de lumea civilizată.

Pe 15 martie 2013, domnul Adrian Mititelu înfiinţa el însuşi o „clonă“: societatea U Craiova SA.  Scopul noii societăţi, potrivit statutului, era acela de a asigura patronatul şi administrarea echipei de fotbal FC Universitatea Craiova. În acelaşi act constitutiv se precizează că noua societatea este adevărata Universitatea. În fapt, acesta a reprezentat certificatul de deces al FCU. Înfiinţând o societate nouă despre care a susţinut că este adevărata Universitatea, Mititelu practic a validat moartea FCU.

La Napoli sau la Fiorentina, cluburi care au trecut prin astfel de momente dureroase, toţi cei care reprezentau oraşul şi iubeau echipa şi-au dat mâna pentru renaşterea lor. La fel s-a întâmplat şi la Universitatea, dar asta nu a înţeles domnul Adrian Mititelu. El nu a putut accepta că este de datoria celor ce reprezintă oraşul din punct de vedere administrativ, sportiv, a elitelor intelectuale şi a mediului de afaceri să se unească pentru binele fotbalului şi implicit al oraşului și al zonei. Niciodată în istorie un om nu se poate confunda cu o echipă. Nu exista nicăieri în lume o poveste frumoasă despre fotbal în care să se vorbească doar despre un individ, făcându-se abstracţie de toţi cei din jur.

Din fericire, la Craiova a existat un moment zero care l-a avut ca figură marcantă pe profesorul Corneliu Andrei Stroe. Părintele Craiovei Maxima a spus în repetate rânduri că un om nu are cum să fie Ştiinţa, să o confişte. Şi a acţionat concret. Astfel, profesorul Corneliu Andrei Stroe a reușit să-i capaciteze pe toţi cei care puteau pune umărul la renaşterea Universităţii Craiova. Începând cu Pavel Badea, cel care reprezintă clubul mamă, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, continuând cu administraţia locală, Craiova Maxima, mediul universitar şi cel de afaceri. Creatorul Maximei a fost practic liantul între autorităţile locale, Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi mediul de afaceri, în încercarea de a-i mobiliza pe toţi într-un scop comun: salvarea Ştiinţei!

Mai mult, Profesorul Corneliu Andrei Stroe a fost membru fondator şi asociat cu 15% al primei societăţii ce urma să participe la realizarea asocierii pentru salvarea şi renaşterea Universităţii. Dar domnul Adrian Mititelu a aflat de proiect şi a intentat nu unul, ci şapte procese pentru a întârzia renaşterea fotbalului oltean. Firesc, a pierdut toate procesele, dar și-a atins parţial scopul, punând în acele momente proiectul în pericol.

CS Universitatea Craiova nu s-ar fi reactivat niciodată dacă FCU nu ar fi fost declarată oficial, de către domnul Adrian Mititelu, ca fiind desfiinţată. El a ucis practic echipa prin înregistrarea unei noi societăţi, fără nicio legătură cu Universitatea Craiova, dar care pretinde în actul constitutiv că este Universitatea Craiova.

Cu siguranţă că în câţiva ani de zile şi noua societate ar fi intrat în faliment, dar bineînţeles că domnul Adrian Mititelu ar mai fi făcut încă una şi apoi încă una… Sau mai multe în acelaşi timp.

Din 1994 până în 2013, FCU a reprezentat Universitatea Craiova. În martie 2013, domnul Adrian Mititelu a omorât-o şi a îngropat-o. În mai 2013, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Craiova Maxima, autorităţile locale, mediul de afaceri, elitele intelectuale şi Universitatea din Craiova şi-au dat mâna şi au hotărât renaşterea Ştiinţei. Fiecare parte implicată a contribuit cu toate puterile la acest proiect. Atunci, cu o ultimă zvâcnire, domnul Mititelu a încercat să dezgroape FCU şi a vrut să ne mintă că ea încă trăieşte. Aşa s-a ajuns ca pe 23 noiembrie 2013 să aibă loc un meci ce nu ar fi trebuit să se dispute niciodată. Domnul Adrian Mititelu a sacrificat cu bună ştiinţă carierele unor jucători şi a amăgit foarte mulţi suporteri confuzi. O parte din ei nu au înţeles nici astăzi ce s-a întâmplat cu adevărat. Este de datoria noastră să o repetăm până când vor auzi toţi şi îşi vor da seama că Universitatea lor este echipa care trăieşte şi joacă pe Oblemenco meciurile din Liga I.

Miercuri, 6 august, vom arăta că palmaresul Universităţii Craiova de până în anul 1994 se află la Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Iar cel din 1994 şi până anul trecut se afla la Fotbal Club Universitatea Craiova, fiind supus procedurilor de evaluare şi executare silită.”