Simpozionul Internaţional de Sculptură „Brâncuşiana 2012”, la Târgu Jiu

0
267

Simpozionul Internaţional de Sculptură „Brâncuşiana 2012” va debuta mâine, 1 august, la Târgu Jiu, a anunţat coordonatorul Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Adina Andriţoiu. La ediţia din acest an vor participa cinci artişti plastici profesionişti din România şi trei sculptori din Bulgaria, Egipt şi Elveţia. Materialul folosit de artişti va fi marmura, iar tematica lucrărilor este la libera alegere, în funcţie de forma şi dimensiunile blocului de marmură.

«Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni a taberei, artiştii vor prezenta organizatorilor schiţele soclurilor şi fundaţiilor, precum şi recomandările aferente. După finalizare, lucrările vor fi predate prin act de donaţie Primăriei Târgu Jiu, odată cu cedarea drepturilor de autor, inclusiv cesiunea exclusivă a drepturilor patrimoniale de autor asupra lucrărilor, pe toată durata existenţei acestor opere şi pe toate teritoriile. Amplasarea lucrărilor se va face în cadrul Muzeului Sculpturii Contemporane de pe Insula Jiului din Parcul Central. Costurile estimate în buget pentru ediţia din acest an a Simpozionului de Sculptură „Brâncuşiana 2012” sunt de 180.000 de lei», a precizat coordonatorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu şi Primăria Târgu Jiu, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP) – Filiala Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” şi Societatea Română de Radiodifuziune.