Start în campania “Let’s do it, Danube!”

0
448

Ieri, reprezentanţii Administrației Bazinale de Apă Jiu au demarat campania de educație privind ecologia și protejarea mediului și a apelor la Colegiul Național “Carol I” din Craiova. Aceasta va continua până la terminarea anului şcolar în alte două unități de învățământ din județul Dolj și din Mehedinți. Această campanie face parte din proiectul “Let’s do it, Danube!”ce vizează două direcții de implicare socială: educația și mediul. În acest context, specialiștii A.B.A Jiu au susținut o lecție deschisă elevilor, explicându-le domeniile de utilizare a apei, ce înseamnă poluarea apelor, de câte feluri este aceasta, care sunt principalele tipuri de poluanți, efectele poluării asupra florei și faunei din fluviul Dunărea, ce efecte produc transporturile navale, care este legătura dintre apă și energia hidroelectrică.

Administrația Națională “Apele Române” devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza în curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe data de 29 iunie a.c. După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa “Let’s Do It, România!” desfășoară pentru prima oară proiectul “Let’s Do It, Danube!” împreuna cu A.N. ”Apele Române”.  “Evenimentul de astăzi, pe care l-am desfășurat la Colegiul Carol I  constituie  prima parte din proiectul amintit – cea educațională – urmând să se concretizeze în curățarea malurilor Dunării”, a precizat Camelia Bărbuțu. purtător de cuvânt A.B.A Jiu,

Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș–Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.