Cursuri de calificare pentru angajaţii din domeniul construcţiilor rutiere

0
423

Angajaţii din domeniul construcţiilor rutiere din Regiunea Sud-Vest Oltenia necalificaţi sau cu calificări redundante pot urma cursuri pentru calificări în următoarele trei meserii: asfaltator, constructor drumuri şi poduri precum şi tehnician topo-cadastru. Selecţia cursanţilor se va face în perioada iulie-august, iar pregătirea teoretică şi practică va începe în septembrie 2012 şi se va finaliza în septembrie 2013. 

Cursurile sunt oferite de Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială (A.C.C.E.S.) Oltenia în parteneriat cu Societatea de Cercetare, Leadership, Management, Marketing şi Cultură Organizaţională prin proiectul „CONSTRUCT- Centru de calificări pentru infrastructură rutieră”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2- „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”. Proiectul are ca obiectiv general diminuarea decalajului cererii şi ofertei de pe piaţa muncii.

Sprijin pentru serviciile firmelor

Cursurile oferă totodată posibilitatea de a îmbunătăţi calitatea serviciilor pentru firmele care exercită astfel de lucrări. „Ne adresăm angajaţilor de la firmele care au ca obiect de activitate execuţia, proiectarea şi cadastrarea în domeniul infrastructurii rutiere. Ne-am orientat spre acest domeniu, pentru că majoritatea atenţiei este îndreptată spre infrastructură, care este destul de deficitară pentru ţara noastră şi atrage din păcate multe efecte negative, binecunoscute de la lipsa dezvoltării turismului şi a investitorilor. Tocmai de aceea calitatea în această zonă este esenţială. Degeaba se direcţionează bani pentru reabilitarea permanentă a drumurilor dacă ele nu oferă rezistenţă în timp şi  nu garantează că investitorii pot să vină relaxaţi aici şi să-şi dezvolte afaceri care să ajute dezvoltarea României”, a precizat Andreea Niţă, managerul proiectului.

Vor fi selectaţi 140 de angajaţi

De aceste cursuri vor beneficia 140 de angajaţi din domeniul construcţiilor rutiere. Cursanţii trebuie să aibă vârste cuprinse între  25 şi 45 de ani şi peste 45 de ani. Diplomele obţinute sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului dar şi de Ministerul Muncii. Orele de curs nu le va afecta programul de lucru angajaţilor. „Orarul care va fi stabilit începând cu luna septembrie va include un an calendaristic septembrie 2012 – septembrie 2013 şi va viza ca toate cursurile să fie puse între orele 16-20 pentru perioada de iarnă şi în week-end, pentru perioada de vară”, a precizat managerul proiectului. Trainerii sunt specializaţi, sunt absolvenţi de studii specializate, majoritatea au vârste peste 50-60 de ani pregătiţi de universităţile din Bucureşti şi Timişoara.