Mii de diplome false, emise de Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi

0
264

Peste 4.000 de diplome false au fost emise de conducerea actuală a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi (UPA) şi nimeni nu pare să facă nimic. Aceste diplome sunt acordate de Universitatea Petre Andrei, deşi studenţii care au susţinut licenţa în comunicare şi relaţii publice ar fi absolvit, de fapt, Universitatea „Apollonia” din Iaşi. Diplomele nu sunt semnate de către rector, ci de Sorin Bocancea, în calitate de preşedinte al UPA, deşi această calitate a fost infirmată de către Tribunalul Iaşi, prin Sentinţa civilă nr. 175 din 31.01.2012. Mai mult, Universitatea „Petre Andrei” funcţionează şi astăzi cu o conducere (rectorul Doru Tompea) constituită în urma unui ordin semnat de Cătălin Baba şi anulat definitiv şi irevocabil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Decizia nr. 5047/28.06.2011). Prin urmare, nici o diplomă emisă sub actuala conducere, începând din august 2009, nu este valabilă, sute de studenţi rămânând într-o situaţie critică.

Fosta conducere a UPA a obţinut în instanţă reintegrarea pe funcţiile deţinute înaintea numirii lui Tompea, iar profesorul Nicolae Niculescu, care avea anterior funcţia de rector, împreună cu alţi 48 de profesori, a încercat să pună în aplicare Decizia civilă irevocabilă nr. 494/20.01.2012 a Curţii de Apel Bucureşti, împreună cu un executor judecătoresc, însă conducerea care se află deja acolo refuză să se conformeze legii. „Pe lângă cei din tabăra lui Tompea, care au preluat ilegal conducerea instituţiei, vinovat este şi Ministerul Educaţiei, care nu a reacţionat la anularea celor două ordine prin care Tompea a fost numit rector, lăsând UPA pe mâna unor oameni iresponsabili, care au adus-o în pragul falimentului. Reprezentanţii ministerului, ca şi conducerea UPA, fac un joc periculos cu destinele studenţilor care plătesc taxe”, a declarat Niculescu.

Chestionat pe acest subiect, consilierul ministrului Educaţiei, Tudorel Urian, a declarat că nu ştie nimic despre aceste hotărâri irevocabile, deşi ministerul avea calitatea de pârât în proces.