Universitatea din Craiova va avea bazin de înot, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova spaţii de recreere pentru studenţi şi administrative

0
326
 Ministerul Educaţiei a publicat lista cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității din apelul „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” Printre proiectele admise se numără un bazin de înot la Universitatea din Craiova şi construirea de spaţii de recreere pentru studenţi şi administrative la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiovaprofesori.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte pentru construcția de infrastructură universitară este de 143.213.060 de euro. Un proiect nu poate depăși suma de 8.000.000 de euro, iar finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil. Se alocă granturi de câte  opt milioane de euro pentru construcția de noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură din campusurile universitare, cu condiția ca cel puțin 40% din aceste locuri să fie rezervate studenților din medii defavorizat.

Procedura selecţiei şi evaluării proiectelor

Evaluarea proiectelor se realizează în două etape, verificarea administrativă și a eligibilității și evaluarea tehnico-economică. Cele 20 de proiecte, fiind declarate eligibile, sunt admise în următoarea etapă a procesului de evaluare, respectiv evaluarea calitativă. Proiectele admise pentru finanțare, care intră în etapa de contractare, sunt cele declarate conforme și eligibile, după ce au obţinut,  în urma evaluării tehnice şi financiare,  un punctaj de minimum 70 de puncte, în ordine descrescătoare , după cum se precizează în Ghidul Solicitantului.

Lista finală a proiectelor admise/respinse în etapa de verificare administrativă și a eligibilității, publicată de Ministerul Educației