Lia Olguţa Vasilescu a oferit motivele pentru care FC U Craiova SA nu are acces pe „Ion Oblemenco”

0
105
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a făcut public actul adițional al contractului de concesiune al stadionului prin care Adrian Mititelu s-a angajat că, dacă va face modernizări la stadion, nu va pretinde nici un ban de la Primăria Craiova. Pretențiile de 3 milioane de euro invocate de acesta ar fi, prin urmare, nejustificate. Totodată, edilul Craiovei a arătat și care au fost cele patru motive pentru care executarea judecătorească nu a fost posibilă: Adrian Mititelu nu mai avea contract pentru folosința stadionului din 2010, fiind evacuat pentru neplata datoriilor. Apoi, complexul sportiv în care acesta a cerut reintegrarea nu există, fiind încă numit stadionul „Ion Oblemenco” până la modernizare. Primarul Lia Olguța Vasilescu a mai arătat că Adrian Mititelu a scăpat din vedere și faptul că stadionul are doi proprietari, Primăria Craiova, dar și Ministerul Sportului și Tineretului, ultimul nefiind citat în proces, iar ca urmare executarea nu a putut fi efectuată. Cele mai puternic argument ține de proprietate. Edilul-șef al Craiovei a declarat că a contactat opt magistrați importanți din țară și toți i-au spus că legea nu permite ca executarea să se facă pe o proprietate publică, așa cum este stadionul „Ion Oblemenco”. 

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care echipei lui Adrian Mititelu nu i-a fost permis accesul pe stadion, menţionând că nu există condiţiile legale pentru a se face executarea. „Am văzut că o parte a presei a transformat ceea ce s-a întâmplat ieri într-un conflict personal între mine şi Adrian Mititelu. Nu este vorba despre nici un fel de conflict personal, este vorba pur şi simplu despre aplicarea legii, care trebuie să se aplice tuturor la fel”, a tranșat problema, încă de la început, primarul Craiovei. Lia Olguța Vasilescu a arătat că Adrian Mititelu nu mai avea contract cu Primăria Craiova din anul 2010, iar din 2008 nu a mai achitat nici o sumă de bani, cu titlul de redevenţă taxă sau impozit ori plata utilităţilor. Din acest motiv, în anul 2011, municipalitatea a cerut instanţei să dispună evacuarea FC Universitatea Craiova din incinta stadionului. „Ca să împiedice evacuarea cerută de primărie, Adrian Mititelu a solicitat prin instanţă despăgubiri de 3.000.000 de euro, reprezentând plata unor modernizări pe care pretinde că le-a făcut. Acest proces ar fi trebuit să se finalizeze până astăzi, de fapt ar fi trebuit să se finalizeze imediat”. Lia Olguța Vasilescu a arătat presei actul adiţional nr. 2/2007 la contract, care, la articolul 3, menționează că, dacă vor fi făcute modernizări la stadion, costurile nu va fi decontate de municipalitate. „Mai clar de aşa nu ştiu dacă este posibil. Adrian Mititelu trebuia să ceară acceptul Primăriei Craiova ca să facă orice fel de modernizare la stadion şi, oricum, prin acest contract, se angaja că aceste cheltuieli nu vor fi decontate de către municipalitate. Acel dosar cu pretenţiile lui nejustificate de 3.000.000 de euro ar fi trebuit să se încheie. Nu s-a întâmplat, din păcate, acest lucru”.

Argumentele Primăriei Craiova

Din acest dosar, cu pretenţiile de 3.000.000 de euro, Adrian Mititelu a cerut apoi o ordonanţă preşedinţială care să-l reintegreze în Complexul Sportiv ”Ion Oblemenco” până la finalizarea dosarului, când ar urma să se dispună fie plata Primăriei Craiova către el de 3.000.000 de euro, fie Adrian Mititelu va pierde procesul. „Aici începe odiseea. Adrian Mititelu nu putea fi reintegrat undeva unde nu era integrat, pentru că el nu mai avea contract cu municipalitatea din anul 2010. În anul 2011, deja se ceruse evacuarea lui din acest stadion. În plus, Complexul Sportiv “Oblemenco” de care vorbește deocamdată nu există. În toate documentele există doar Stadionul “Ion Oblemenco”, iar nu complexul sportiv”. Un alt motiv pentru care nu poate fi reintegrat Adrian Mititelu este că, pe stadion, există doi proprietari: municipalitatea şi Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret, care nu a fost citat în acest proces și, ca atare, ordonanța președințială nu îi poate fi opozabilă. Stadionul fiind și al ministerului de resort, primarul Lia Olguța Vasilescu susține că, de aici, rezultă și al treilea argument, anume că nici o executare nu se poate face pe proprietatea publică a statului. ”Poate în Papua Noua Guinee se poate, dar, în România, în UE, nu s-a auzit de aşa ceva. S-a auzit la noi, la Craiova”. În plus, edilul spune că, pe toată componenţa bazei sportive, există și proprietăţi private, câștigate de proprietari tot în instanță. ”Cum să faci executare pe proprietate privată, în condiţiile în care proprietarul respectiv nu a fost nici el citat vreodată măcar ca martor într-un dosar”.

Mai multe pângeri pe numele lui Adrian Mititelu

Adrian Mititelu

Primarul Lia Olguța Vasilescu a declarat, ieri, că Primăria Craiova va formula în următoarele zile două plângeri la instanță legate de acest caz. Una dintre ele va fi făcută Consiliului Suprem al Magistraturii pe numele judecătorului Hartman Tiberiu. „De la dosarul cu ordonanţa preşediniţială a dispărut înregistrarea şedinţei judecată de judecătorul Hartman Tiberiu, care înţeleg că joacă fotbal săptămânal cu adjunctul lui Napoli. Noi am solicitat înregistrarea cu susţinerile părţilor pentru a face plângere la CSM şi nu ne-a fost comunicată nici după o săptămână. Neoficial, am aflat că există înregistrări pentru dosarele judecate înainte şi după acest dosar şi că nu există tocmai la acesta. Noi sperăm totuşi să se facă lumină în acest caz, pentru că vom depune plângere la CSM, chiar dacă nu ne va parveni acest document în final, pentru că cineva trebuie să vadă, o dată pentru totdeauna, în justiţia noastră. Până acum, s-a făcut un memoriu la Curtea de Apel din partea primăriei”. Primăria Craiova va înregistra plângeri pentru fals, uz de fals, contra lui Adrian Mititelu, întrucât există suspiciuni faţă de contractul de prestări servicii pentru modernizarea stadionului. „Firma nu există în realitate şi nu există nici un fel de documente justificative. ”Firma care el pretinde că a făcut aceste modernizări este o firmă din Israel care nu există. Din cercetările pe care le-am făcut şi noi de câteva luni, ne-am dat seama că există doar o căsuţă poştală, că nu există o firmă, iar la dosar nu a fost anexat nici un fel de document justificativ pentru vreo cheltuială făcută, asta însemnând facturi, chitanţe, proces verbal de recepţie, autorizaţie de construire. Dar el trebuie să fi înregistrat undeva în contabilitate dacă are astfel de pretenţii, asta înseamnă că s-a bazat pe acte false. Urmează ca organul de anchetă să aprecieze dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de fals, uz de fals şi evaziune fiscală. De asemenea, vom depune o plângere pentru instigare şi pentru tulburarea de posesie a proprietăţii publice”.

Olguţa, ameninţată şi înjurată de Mititelu

Lia Olguța Vasilescu a povestit că a fost contactată de Adrian Mititelu, ultima oară, într-un restaurant, fiind înjurată și amenințată de acesta. „Pe mine ultima oară Adrian Mititelu m-a contactat într-un restaurant. De fapt, a venit acolo în timp ce eu mâncam şi a proliferat împotriva mea tot felul de injurii şi de ameninţări. Şi i-am spus, atâta timp cât avem legea în braţe mergem mai departe”. Pe de altă parte, primarul susține că nu are nici o problemă dacă o înjură o parte a galerie, dar că nu vrea să fie afectată imaginea orașului. „Că mă înjură 200 de suporteri, chiar nu am, o problemă. Sunt om politic, mi-am asumat aceste chestiuni. Nu trebuie să ajungem la ameninţări cu moartea, la demolat garduri, spray paralizant şi aşa mai departe, pentru că nu ne face cinste”. Mai mult, Lia Olguța Vasilescu a afirmat că, din înregistrările pe care le-a făcut la fața locului Jandarmeria şi din afirmaţiile executorului judecătoresc, reiese faptul că Adrian Mititelu va iniţia litigii ca să se paralizeze construirea noului stadion. „De fapt, bătălia pe care o ducem asta este: să putem să construim noul stadion. Pentru că până acum, Adrian Mititelu care a făcut vreo 400 de procese la toată lumea, nu face altceva decât să intre în casa ta, după aceea, când îl dai afară pentru că nu ţi-a plătit contractul pentru chirie şi aşa mai departe. Te dă în judecată, formulează zeci de plângeri împotriva ta, ca să poată să rămână de fiecare dată agăţat acolo”.

Lia Olguța Vasilescu despre CS Universitatea Craiova:

 „Dacă nu se făcea echipa CS Universitatea Craiova, nu aveam nici o echipă la Craiova, fiindcă Mititelu nu avea intenţie să reînfiinţeze echipa sa. Oamenii ar trebui să fie mulţumiţi că sunt două echipe bune, care se bat la promovare”.

 

Lia Olguța Vasilescu despre FC Universitatea Craiova:

„Nu am o problemă nici cu echipa, jucătorii sunt nişte eroi, se bat pentru Craiova şi nu sunt plătiţi. Îmi pare rău că se antrenează în condiţii improprii şi că sunt târâţi prin tribunale. Eu m-am luptat pentru această echipă şi mi-aş dori să joace pe stadion, dar nu se poate, din cauza problemelor juridice ale lui Adrian Mititelu”.

Lia Olguța Vasilescu despre reconstrucţia stadionului „Ion Oblemenco”:

„Mititelu a ameninţat că va depune plângeri pentru a împiedica construirea noului stadion. Stadionul nu este al meu, pe acel stadion ar putea fi primită şi echipa lui. Mi-ar părea foarte rău să nu se construiască. Vom continua procedurile de achiziţie a proprietăţilor, fiindcă vrem să facem complexul sportiv”.

 COSMIN STAICU şi LAURA MOȚÎRLICHE