Săndoi: „Ne-am întărit apărarea cu Iliev”

0
438

Fundaşul de 35 de ani a semnat un contract până la finalul sezonului cu Universitatea Craiova, unde va juca alături de compatrioţii săi Zlatinski şi Popov

Valentin Iliev se întoarce după 5 ani la Universitatea Craiova. În iarna lui 2010, transferul său a fost intermediat de Eugen Trică, alături de care jucase pe vremuri la ŢSKA Sofia. De această dată, contractul s-a efectuat din nevoia Ştiinţei de fundaşi centrali, după accidentarea de durată a lui Izvoranu şi problemele pe care le-au avut şi ceilalţi stoperi, cât şi de faptul că fostul internaţional bulgar dorea să-şi reia activitatea şi să joace la o echipă familiară. Cum clubul său de suflet, ŢSKA Sofia, se află acum în Liga a III-a de la sud de Dunăre, unde a fost retrogradat pe motive financiare, Iliev a ales o altă echipă pentru care a mai evoluat şi un oraş aflat destul de aproape de casă. Stoperul a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu clauză de prelungire în cazul în care părţile vor cădea de acord. Clubul este în așteptarea Certificatului Internațional de Transfer, care dă dreptul jucătorului de a evolua în competiții. Iliev nu a mai jucat într-un meci oficial din luna mai, când s-a încheiat ediţia precedentă a primei ligi bulgare.

Pentru Universitatea Craiova, Iliev a avut în 2010-2011 procentaj de atacant, înscriind 6 goluri în 25 de jocuri, în timp ce la Steaua a marcat de 4 ori în 26 de prezenţe, două reuşite bifându-le într-un meci cu Dinamo. La Steaua, Iliev a fost coleg cu Andrei Dumitraş. Înainte de primul său „mandat” în Bănie, Iliev mai evoluase pentru ŢSKA Sofia, Metalurg Zaporojie şi Terek Groznâi, la această din urmă echipă jucând alături de  Fl. Petre, Mărgăritescu şi Pancu. Din Liga 1, bulgarul a ajuns la Volyn Luţk, după care a revenit în Bulgaria, în 2013, la ŢSKA Sofia. La Volyn Luţk, Iliev a fost coleg cu Silviu Izvoranu, a cărui accidentare a şi prilejuit întoarcerea lui Iliev la Craiova. În stagiunea precedentă, fundaşul de 35 de ani a disputat 12 meciuri şi a marcat un gol. Valentin Iliev are 21 de meciuri pentru prima reprezentativă a Bulgariei.Despre achiziționarea sa, Emil Săndoi a spus: „Îi urez bun venit și sunt convins că va face meciuri bune pentru noi. Cum toți fundașii noștri centrali au avut probleme medicale, Iliev este binevenit. Sunt sigur că prin experiența și valoarea sa va da un plus liniei defensive și implicit mai multă siguranță echipei“ a declarat Emil Săndoi despre transferul lui Vali Iliev, care a efectuat deja două antrenamente alături de noii colegi. Dintre aceştia, bulgarul a mai evoluat împreună cu Zlatinski şi Popov la naţionala Bulgariei, cu cel din urmă făcând cuplu şi în centrul defensivei lui ŢSKA Sofia, chiar în stagiunea trecută.