Deţinuţi de la PMT Craiova faţă-n faţă cu elevi de la „Henri Coandă”

0
673

Manifestările prilejuite de cea de-a zecea editie a Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” au continuat în judeţul Dolj, dar şi în Craiova cu ziua dedicată prevenirii delicvenţei juvenile.

Ieri, în cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, poliţiştii doljeni au organizat, împreună cu Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova, o dezbatere, la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova. La întâlnire au fost invitaţi profesori, elevi, ofiţeri de penitenciar şi deţinuţi din Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova, în cadrul căreia au fost prezentate cazuri concrete, cauze şi condiţii care determină sau favorizează comiterea de infracţiuni, fiind un schimb de experienţe şi idei benefic şi util pentru toţi cei prezenţi la dezbateri. De asemenea, în cadrul dezbaterilor au fost discutate şi probleme frecvente cu care se confruntă copiii şi unitatea de învăţământ.

Totodată, poliţiştii doljeni de proximitate s-au deplasat în unităţile de învăţământ din judeţ, unde au organizat dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, în care au fost abordate teme referitoare la limitele răspunderii penale a minorilor, cauzele şi condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale. Activităţile informativ-preventive continuă şi astăzi cu activităţi pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.