Cârţu: „N-a fost spectacol, dar acum sunt importante punctele”

0
102

Directorul tehnic al Universităţii Craiova spune că scopul scuză mijloacele în această perioadă, în care echipa trebuie să capete o stabilitate în clasament

După partida cu ASA, încheiată cu victoria alb-albaştrilor, cu 1-0, Sorin Cârţu a recunoscut că meciul nu a fost unul spectaculos, însă spune că în această perioadă esenţiale sunt punctele, pentru ca echipa să capete încredere şi moral. Atât Săndoi, cât şi Sorin Cârţu invocă problemele de lot survenite de la meci la meci, în cel cu ASA lipsind Izvoranu, Madson, Mateiu şi Bawab, iar Kay s-a accidentat după o jumătate de oră. „A fost un meci foarte greu. Am obţinut trei puncte pe care ni le doream cu ardoare. Nu cred că a fost un spectacol deosebit, dar trebuie să înţelegeţi că în situaţia de acum preocuparea principală este să recuperăm din ceea ce s-a pierdut în trecut şi implicit să acumulăm puncte pentru a avea o altă stare de spirit. Am câştigat 9 puncte din trei meciuri şi fără gol primit, e un lucru bun. Nici adversarul nu a avut un joc cu prea mare orizont să spere la un rezultat mai bun. Important e că în acest moment am făcut 11 puncte. Trecem printr-o perioadă grea şi din perspectiva lotului, pentru că nu îi avem pe toţi la dispoziţie. Ba Madson, ba Brandan lipsesc. Dar sperăm să ne adunăm şi uşor-uşor cu cei pe care-i avem în lot să avem prestaţii bune, să adunăm puncte, fiindcă însă suntem într-un deficit“.

Regretă mult pierderea lui Brandan

În condiţiile absenţei lui Madson, suspendat cu Mureşul, Cârţu a apelat la un fundaş central pentru a acoperi postul, dar şi Kay s-a accidentat după o jumătate de oră, după ce avusese o prestaţie consistentă. „L-am folosit pe Kay la mijloc, a fost o soluţie bună, nu s-a descurcat rău. Din păcate s-a accidentat, dar până atunci ne-a oferit siguranţă. După ieşirea lui am avut şi varianta cu Tîrnăcop, care a funcţionat bine“. Sorin Cârţu consideră prea dură eliminarea lui Brandan, jucător important la mijlocul terenului, care va lipsi în următoarele două partide, prima fiind derby-ul cu Dinamo. „Mi s-a părut puţin hazardat când arbitrul a dat roşu la Brandan, pentru că amândoi au vrut să joace mingea. Băiatul de la Târgu Mureş a amplificat puţin lovitura, şi Brandan a greşit pentru că neavând control asupra poziţiei lui, nu ar fi trebuit să ridice piciorul. Îmi pare rău că l-am pierdut pentru că era unul dintre jucătorii noştri importanţi, am să-i simt lipsa cel puţin două etape“ a declarat directorul tehnic al Universităţii.

 

Alb-albaştrii sub lupă

Bălgrădean – Este la al treilea meci oficial în poarta Craiova şi încă nu a primit gol. A avut o intervenţie bună la singura ocazie a Mureşului, în debutul meciului. Conferă siguranţă, vorbeşte mult cu coechipierii, are şi experienţa de a calma jocul atunci când este nevoie, a câştigat câteva minute pe final la degajări, dar nu a scăpat fără galben. Îl aşteaptă marele test, contra echipei la care s-a consacrat, Dinamo, orice ezitare în „Groapă” ar fi interpretată.

Achim – Ca de obicei, îşi face treaba în apărare, a blocat destule mingi în bandă, deşi s-a mai centrat de pe partea sa. A strâns eficient în centru în câteva rânduri. E suveran pe postul său, în condiţiile în care Dănănae a făcut o primă repriză execrabilă în Cupă, la Caransebeş.

Frăsinescu – Deşi îşi pierduse locul la instalarea noilor antrenori, a profitat de indisponibilităţi şi a revenit în primul „11”, având 3 meciuri consecutive fără greşeală. Deşi nu este foarte înalt, a rezolvat multe dueluri aeriene cu masivul Axente.

Acka – Şi el s-a strecurat titular, după accidentarea lui Izvoranu şi absenţa în două jocuri a lui Kay. Îi convine apărarea grupată a lui Cârţu, dar mai are probleme când urcă linia, pe viteza adversarilor. A greşit şi la Caransebeş pe final, dar a avut noroc. Deocamdată n-a avut parte de atacanţi foarte periculoşi şi rapizi, în „Groapă” va fi cu totul altceva, Rotariu, Alexe sau Bilinski fiind de alt nivel.

Vătăjelu – A făcut un meci bun, se complică din ce în ce mai rar în defensivă, jucând simplu mingile în bandă. Îl ajută şi tehnica, poate creşte mult dacă rămâne concentrat pe faza de apărare. Ca şi Achim, n-are nici el o concurenţă puternică, Velcovici nefăcând un meci bun la Caransebeş.

Brandan – A început greşind o minge în preajma careului, din care a apărut singura ocazie a Mureşului. A intrat însă apoi în ritmul său obişnuit, cu recuperări destule în special datorită plasamentului eficient. A executat impecabil penalty-ul, la vinclu. La Urziceni, acum 5 ani, a încercat o execuţie asemănătoare în ultimul minut într-un meci la Piteşti şi a tras peste poartă. Din păcate, este la a doua eliminare consecutivă, lipsind mult echipei în derby-ul cu Dinamo.

Kay – Folosit în premieră în linia mediană, capverdezul s-a descurcat excelent până când s-a accidentat, recuperând multe mingi şi contribuind mult şi în faza de atac. Are o problemă la genunchi şi ar fi o pierdere mare pentru echipă dacă nu se recuperează curând.

Târnăcop – CV-ul nu spune mare lucru despre el. Un mijlocaş care marchează un gol până la 27 de ani şi nu s-a remarcat în acest timp în Liga I naşte suspiciuni la transferul într-o echipă cu pretenţii, mai ales că o echipă modestă precum „U” Cluj tocmai se debarasase de el. N-a dezamăgit până acum, totuşi. A aruncat mingea în careu la faza penalty-ului obţinut de Curelea şi a declanşat un contraatac periculos în repriza secundă.

Nuno Rocha – A fost cel mai slab meci al său de până acum, dincolo de gafa din Ghencea, unde a fost folosit însă mijlocaş la închidere. Poate invoca faptul că nu a fost în cea mai bună formă fizică, după accidentarea din finalul meciului de Cupă.

Bancu – Este probabil cel mai mare câştig al echipei în acest sezon, ţinând cont de upgrade-ul realizat. Face foarte bine faza de apărare, are apariţii din ce în ce mai consistente în atac, iar la Cluj a spart gheaţa, marcând în premieră în Liga I. Cu Mureşul a fost previzibil la singura şansă avută, fiindu-i anticipat şutul cu stângul în careul advers.

Curelea – În stilul său, a alergat mult în atac, unde a fost destul de izolat, în special după marcarea golului. A scos penalty-ul inteligent, anticipându-l pe Gabi Mureşan şi a avut o ocazie mare în repriza secundă, însă după un sprint excelent n-a avut o execuţie pe măsură, lovind mingea „în cap”.

Băluţă – Nu s-a remarcat nici acum, după ce şi-a pierdut locul de titular o dată cu schimbarea de pe banca tehnică.

Pleşan – Exasperat de câteva mingi irosite de Nuno Rocha, Cârţu l-a chemat pe Ferfelea de la încălzire, însă a cedat propunerii lui Săndoi, care a insistat pentru Pleşan, poate pentru jocul de cap superior, în condiţiile în care oaspeţii au asaltat cu centrări careul Craiovei pe final.