Consilierii municipali USL şi-au motivat retragerea din “şedinţa-simulacru”

0
371

După ce consilierii municipali ai Uniunii Social Liberale au părăsit, ieri, sala în care avea loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal(CLM) Craiova, liderii de grup, Constantin Răducănoiu ( PSD) şi Pavel Badea (PNL), însoţiţi de preşedintele PSD Craiova şi-au motivat în cadrul unei conferinţe de presă, decizia de retragere din şedinţa, suspendată prin votul consilierilor locali PDL. Aceştia au spus că nu au vrut să fie părtaşi la disputele interne din PDL, purtate şi în CLM.

Evenimentele politice din ultima vreme la nivelul organizaţiei municipale a PDL Craiova par să afecteze deciziile importante la nivelul administraţiei locale. De aceeaşi părere sunt şi consilierii municipali USL, care reclamă faptul că tensiunile dintre membrii PDL nasc reverberaţii puternice şi în Consiliul Local, acolo unde şedinţele au început să semene mai mult a “simulacre de întâlniri”.  “Am intuit, după cele petrecute în ultima perioadă, în viaţa politică a Craiovei, că lucrurile se vor schimba şi în Consiliul Local, unde, din păcate, colegii democrat-liberali nu fac altceva decât să politizeze şedinţele. Există în acest moment în cadrul Primăriei Craiova, un război intern care la care noi, USL nu vrem să fim părtaşi. După suspendarea şedinţei, am decis ca eu şi colegul Pavel Badea, să fim prezenţi la şedinţă, am transmis un mesaj din partea consilierilor USL şi am părăsit sala. Apreciem că această metodă de lucru este, probabil, ultima zbatere  a PDL- ului, la Craiova”, a declarat consilierul municipal PSD, Constantin Răducănoiu. Acesta a calificat măsura de suspendare a şedinţei de Consiliu Local, “ordonată” de viceprimarul Marinică Dincă şi “însuşită” de toţi consilierii democrat-liberali, drept o “atitudine de forţă”, încurajată de avantajul majorităţii care le permite acestora aprobarea unor puncte de pe ordinea de zi.

Pentru a justifica plecarea din şedinţă, consilierii municipali USL au făcut trimitere la Legea 215/2001 a Administraţiei Publice Locale şi la regulamentul de funcţionare a Consiliului Local, precizând faptul că, în luarea măsurii de suspendare a şedinţei, a fost mai mult vorba de nerespectarea unor prevederi, decât de încălcarea lor. „ Dacă se dorea suspendarea, trebuia să se înscrie pe ordinea de zi modificarea regulamentului, apoi să se propună modificarea şi să fie validată prin vot. Am speranţa că nu vor mai forţa încălcarea legii la şedinţele următoare, şi vom depune toate efoturile să acţionăm cu responsabilitate pentru rezolvarea problemelor care vizează cetăţenii”, a mai spus Constantin Răducănoiu.