„Duo Classic”, format din pianista Corina Stănescu și violonistul Octavian Gorun, vă întâmpină astă-seară, la ora 20.30, în Parcul Pușkin, cu muzică din filme. Evenimentul face parte din stagiunea estivală a Filarmonicii „Oltenia”, în care este derulat proiectul artistic „Filarmonica REdescoperă orașul… în 33 de minute de muzică clasică”, aflat la cea de-a III-a ediție.
În interpretarea celor doi muzicieni puteți asculta „The Sound of Music” („Sunetul muzicii”) de Richard Rodgers, „Schindler’s List” („Lista lui Schindler”) de John Williams, „Braveheart” („Inima neînfricată”) și „Titanic” de James Horner, „Scent of a Woman” („Parfum de femeie”) de Carlos Gardel, „The Phantom of the Opera” („Fantoma de la Operă”) de Andrew Lloyd Webber, „Il Padrino” („Nașul”) de Nino Rota și „Pirates of the Caribbean” („Pirații din Caraibe”) de Hans Zimmer.
Octavian Gorun s-a născut la Craiova, în anul 1973. A fost inițiat în domeniul muzicii de tatăl sau, violoncelistul Valeriu Gorun, apoi, în cadrul Liceului de Artă din orașul natal, a urmat cursurile de vioară la clasa prof. Cornel Berbec. Transferându-se la București (în anul 1990), a absolvit succesiv Liceul de Muzică „George Enescu” (1991) și Academia de Muzică (secția interpretare instrumentală – vioară, 1997). Pe parcursul anilor de formare profesională a beneficiat de îndrumarea unor reputați pedagogi, precum Șerban Lupu, Octavian Rațiu și Gabriel Croitoru. A desfășurat o bogată activitate artistică, fiind, între altele, membru al Orchestrei de Cameră Radio București (1993-1996), bursier și, totodată, membru al Orchestrei de Tineret și al Cvartetului de coarde din cadrul Fundației „Sergiu Celibidache” (2000-2001), profesor de vioară la Liceul de Arte „Marin Sorescu”. Din anul 1997 este membru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia” (în prezent deține statutul de solist instrumentist), ansamblu cu care a întreprins numeroase turnee în străinătate: Italia, Germania, Elveția, Spania, Franța, Iran.
Apreciata muziciană Corina Stănescu a studiat pianul mai întâi la Craiova, cu profesoara Mariana Ilie, şi a absolvit, în anul 1983, Academia de Muzică din Bucureşti, specializarea pian, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu. În prezent, desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia”, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament –corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova. Împreună cu Orchestra Filarmonicii craiovene a interpretat lucrări de referinţă din repertoriul naţional şi universal şi a participat la numeroase turnee în străinătate. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră – de la creaţii ale celor mai importanţi compozitori preclasici până la capodopere ale epocii romantice.
Stagiunea „Filarmonica (RE)descoperă orașul… în 33 de minute de muzică clasică” cuprinde, în total, șase concerte de muzică clasică open air în spaţii neconvenţionale, prezentate de artişti lirici şi instrumentişti ai Filarmonicii „Oltenia”. Următoarele vor fi susținute de Oltenia Brass Band și vor avea loc în Grădina Botanică (6 august) și Parcul Tineretului (13 august), ambele cu începere de la ora 20.15. Cvintetul de suflători îi are în componență pe David Cotoi, Cătălin Codițoiu (trompetă), Laurențiu Rotaru (trompetă, flugelhorn), Dacian Mândru (trombon) și George Hăidăuțu (tubă) și va interpreta compoziții de Astor Piazzolla, Karl King, Aaron Copland, Isaac Albeniz, Claude Debussy, Manuel Penella ș.a.