Dacă Petrolul şi CFR Cluj şi-ar recupera punctele la TAS, Universitatea ar fi în acest moment lanterna roşie a Ligii I
Locul 5 la finalul campionatului trecut a fost cea mai bună clasare a Universităţii Craiova din 2004 încoace, când a terminat pe poziţia a patra. Totodată, seria de 19 meciuri fără înfrângere este un record de invincibilitate în istoria grupării din Bănie. În schimb, startul sezonului actual, cu doar un punct după 3 etape, este pe locul secund în topul celor mai modeste debuturi de campionat din istoria clubului. În campionatul 1988-1989, Universitatea Craiova nu avea niciun punct după primele 3 runde, atunci fiind adus pentru prima oară ca antrenor Sorin Cârţu.
De asemenea, în sezoanele 1966-1967, 1974-1975, 1994-1995 şi 2010-2011 Universitatea Craiova a acumulat tot un singur punct în primele 3 etape, dar de fiecare dată a disputat două meciuri în deplasare şi nu două pe teren propriu, cum este cazul stagiunii actuale. În toatele cele trei exemple, alb-albaştrii au reuşit să obţină puncte în runda a patra. Într-o comparaţie cu anul precedent, Craiova lui Jerry Gane, din postura de nou-promovată strânsese două puncte după trei runde, însă avusese un program oarecum mai dificil, cu Pandurii acasă, în deplasare cu Steaua, care-I avea în teren pe Sânmărtean, Keşeru, Prepeliţă, etc. şi acasă cu Viitorul. Totodată, în debutul sezonului precedent echipa nu se baza pe jucători precum Bawab, Bălgrădean sau Brandan, care au făcut diferenţa după ce au venit în Bănie. Dacă am extinde însă startul de sezon la primele 6 etape, cel de anul trecut ar fi de departe cel mai nereuşit, cu doar 2 puncte strânse în primele 6 runde, după 3 eşecuri consecutive înregistrate cu Gaz Metan, Petrolul şi Astra, Jerry Gane fiind înlocuit cu actualul duet de tehnicieni.
Săndoi: “Tot noi trebuie să ieșim din pasa proastă”
Dacă Petrolul şi CFR Cluj şi-ar recupera punctele la TAS, ceea ce este probabil după experienţele stagiunilor trecute, Universitatea ar fi în acest moment lanterna roşie a Ligii I. Sorin Cârţu a catalogat seria recentă de pe banca Ştiinţei drept cea mai neagră din cariera sa de antrenor: “Nu-mi aduc aminte în sutele de meciuri pe care le am ca antrenor să fi avut o altă perioadă la fel de ghinionistă”. Şi totuşi, optimismul vine din jocul prestat, reprizele secunde ale meciurilor cu Botoşani şi Astra şi prima parte a jocului din Ştefan cel Mare fiind destul de bune. “Din punct de vedere al jocului, suntem la un nivel peste mediu“ apreciază Emil Săndoi, care este convins că echipa are şi antidotul pentru acest parcurs slab: “Tot noi trebuie să ieșim din pasa proastă în care suntem, trebuie să fim mai concentrați și responsabili în anumite situații, pentru că aici suferim noi”.
Gică Craioveanu rămâne la părerea că echipa nu are un vârf de atac care să speculeze mingile aduse în faţa porţii. “Echipa joacă, are ocazii, tot ce îi trebuie este un killer, un atacant care să apară în faţa porţii în permanenţă şi să marcheze. Curelea iese să primească mingi, nu poate să fie şi la finalizare. Echipa are nevoie de un atacant de tipul lui Cămătaru sau Balint” spune “Grande”. Criza se poate adânci dacă nu vine rapid o primă victorie, deoarece campionatul regular este mult mai scurt, are doar 26 de etape, iar presiunea rezultatelor este mult mai mare, aşa cum a recunoscut şi staff-ul Craiovei. Până la finalul turului, alb-albaştrii au programul: ASA (deplasare), Chiajna (acasă), Viitorul (acasă), Poli (deplasare), Steaua (acasă), Voluntari (deplasare), CSMS Iaşi (acasă), Petrolul (deplasare), Pandurii (acasă), CFR Cluj (deplasare). Partea bună este că de săptămâna aceasta Cârţu şi Săndoi au tot lotul valid, Madson, Ivan şi Zlatinski ajungând aproape de parametri fizici normali, iar problema cu terenul de antrenament se rezolvă prin încheierea contractului pentru utilizarea bazei sportive de la Cârcea, care posedă o suprafaţă de joc bună, nocturnă şi posibilităţi de recuperare.