Începând cu data de 31 mai 2025, ora 12:00, la Ramada Plaza Craiova, în cadrul “Zilelor Craiovei”, are loc evenimentul “Tezaur de gusturi” – parte din programul “Craiova, capitală gastronomică est europeană”.
În cadrul evenimentului – destinat promovării patrimoniului cultural gastronomic și de ospitalitate al regiunii – vor avea loc următoarele acțiuni:
Sâmbătă, începând cu orele 12:00
– expoziție cu degustare de produse alimentare oltenești tradiționale și reinterpretate realizate de elevii Liceului de Industrie Alimentară din Municipiul Craiova;
– masterclass-ul “Pașaport universal de oltean: PRAZUL” – susținut de Chef Ciprian Nicolescu (restaurant Ellipse by Ramada Plaza) și Cezar Ioan (fondator Vinul.ro);
– conferința “Enoturism și dezvoltare locală”, susținută cu participarea internațională a unor invitați speciali din domeniul turismului cultural-enologic și gastronomic din zona Bulgariei de nord;
– expoziție cu degustare de vinuri de la crame din regiunea Olteniei și invitați
speciali.
Duminică, 1 iunie, începând cu orele 11:00
– conferința “Gastronomia – cu bune, cu rele / CINE MĂNÂNCĂ ÎMPREUNĂ, RĂMÂNE ÎMPREUNĂ” despre “Brandul oltenesc în HoReCa și retail”;
– consfătuire profesională privind pregătirea tinerilor pentru meseriile reale din domeniul producției alimentare.
Evenimentele sunt organizate de către Liceul de Industrie Alimentară (LIA) Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al platformei de idei și acțiuni We Are Romania / YOU ARE WELCOME cu scopurile:
– promovării educației și specializărilor în domeniul industriei alimentare;
– identificării și promovării valorilor românești provenite din cultura gastronomică tradițională;
– creșterii coeziunii sociale locale;
– creșterii atractivității turistice a diferitelor regiuni ale României;
– dezvoltării turismului intern și extern.