În ultimii patru ani, oraşul Bechet a ieşit în faţă cu tot felul de afaceri necurate încheiat de primarul, încă în funcţie, Costel Tulitu. Fostul securist la Securitatea Judeţului Braşov (1987-1989), a dorit să dizolve Consiliul Local Bechet printr-un referendum în vara anului 2009, pentru că nu răspundea la comenzile lui, a încheiat contracte pe bani publici cu fiul său şi a încercat să pună mâna pe portul Bechet, pe care dorea să îl exploateze în interes personal. Costel Tulitu nu mai candidează, şi nu pentru că nu şi-a dorit el, ci pentru că PDL Dolj nu l-a mai susţinut. Nici o pierdere. Oraşul Bechet are şaDNA – Serviciul Teritorial Craiova încă lucrează la dosarul lui Costel Tulitu, şi probabil că la un moment dat îl va trimite la instanţa de judecată. Pentru că nu au dorit să aibă o piatră de moară legată de picior în alegerile locale, cei de la PDL Dolj nu l-au mai susţinut pe Costel Tulitu pentru încă un mandat la Primăria Bechet şi au venit cu George Şercău, şeful Portului Bechet. Aşa se face că cei din oraşul Bechet au de ales între fostul primar, mandatul 2004-2008, Constantin Oclei, din partea PNL, George Şercău de la PDL şi actualul viceprimar, Gheorghe Ionele, candidatul PSD. Ultimul dintre ei, Gheorghe Ionele, a fost singurul capabil să îi ţină piept lui Costel Tulitu, altfel afacerile ilegale pe care acesta le-ar fi comis ar fi fost mult mai multe. Gheorghe Ionele a reuşit să adune în jurul lui majoritatea consilierilor locali, şi împreună cu aceştia să se opună proiectelor de hotărâre abuzive, iniţiate de Costel Tulitu. Jaful nu a mai continuat în Primăria Bechet pentru că s-a opus în primul rând Gheorghe Ionele, care poate reabilita numele oraşului Bechet, terfelit patru ani de zile.
„Cine se aseamănă, se adună”
Constantin Oclei, în 2009, tuna şi fulgera împotriva lui Costel Tulitu care începuse procedura de dizolvare a Consiliului Local Bechet printr-un referendum. Împreună cu ceilalţi consilieri locali liberali au trimis adrese către Prefectura Dolj în care îl acuzau pe Costel Tulitu de afaceri necurate pe bani publici, şi de fals în tabelele cu semnături pentru referendumul de dizolvare al Consiliului Local Bechet. Pe parcursul anului 2010 şi 2011 vocea lui Constantin Oclei a început să se înmoaie, şi la un moment dat nu s-a mai auzit deloc. Asta pentru că încheiase o înţelegere cu Costel Tulitu. În schimbul unor facturi plătite, Constantin Oclei a început să ridice mâna la proiectele de hotărâre iniţiate de Costel Tulitu. Pentru Constantin Oclei interesul personal a primat celui public, deşi Costel Tulitu şi-a început mandatul de primar aducând acuzaţii grave la adresa acestuia: „Nu vă puteţi închipui ce am găsit aici, în primărie, când am venit. 80 de hotărâri de consiliu local de punere în posesie, care nu au fost validate de prefectură pentru că le-a ţinut aici, în primărie. Oamenii nu şi-au primit pământul. Sunt persoane care nu plătesc de ani de zile taxe şi impozite, s-au construit 120 de case fără autorizaţie, iar fostul primar Oclei s-a împroprietărit cu pământ exact în centrul oraşului. A avut o hotărâre judecătorească din 1994, în care i se recunoştea un hectar şi 12 ari în locaţia TIR, în extravilan. În 2005, când a venit la putere, s-a pus în posesie în intravilan, în centru, vizavi de Primăria Bechet. Pe deasupra, a împroprietărit şi alte persoane în acel loc, pentru ca apoi să cumpere terenul de la ele“, declara Costel Tulitu, în ianuarie 2009, despre Constantin Oclei. În cele din urmă s-a dovedit că şi Costel Tulitu şi Constantin Oclei sunt făcuţi din acelaşi aluat. Pentru că nu este aşa „cine se aseamănă, se adună”.
George Şercău este beneficiarul unor faceri de bine din partea lui Costel Tulitu
George Şercău, noul preşedinte al PDL Bechet, în aceşti patru ani a fost consilier local din partea acestei formaţiuni politice şi este greu de crezut că nu ştia de matapazlâcurile comise de Costel Tulitu. Dar au lucrat în complicitate, pentru că şi George Şercău este beneficiarul unor faceri de bine din partea lui Costel Tulitu. Interesant să candidezi la Primăria Bechet, în condiţiile în care împreună cu Costel Tulitu ai lăsat bugetul acestei institituţii fără 850 de milioane de lei vechi pe lună. Vorbim despre anul 2010, când Prefectura Dolj, sub conducerea lui Eugen Georgescu, cerea în instanţă constatarea nulităţii Hotărării nr. 90/2009 adoptată de Consiliul Local Bechet, prin care se instituia „taxa pentru traficul pe drumul de acces către Punctul de trecere de frontieră Bechet în cuantum de 85.000 lei/lună, încasată de către APDF Giurgiu şi apoi virată în contul Primăriei Bechet”. În fapt, Prefectura Dolj spune că: „Urmare a reanalizării respectivului act administrativ, ţinând seama şi de sesizarea făcută de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nr. 34297/02.12.2010, conform rezultatelor reieşite din verificările actelor şi documentaţiilor privind întrunirea condiţiilor prevăzute în lege pentru adoptarea Hotărârii nr. 90/2009, Instituţia Prefectului Dolj a considerat-o nelegală, iar prin referatul nr. 16623/2010 a solicitat autorităţii publice locale revocarea acesteia”. Mai exact, Costel Tulitu, primarul oraşului Bechet, George Şercău, şeful Portului Bechet şi Eugen Georgescu prefectul de Dolj au decis că nu mai este bine ca Primăria Bechet să încaseze 85.000 lei lunar la bugetul local. Instanţa Instanţa de judecată nu a admis acţiunea formulată de Prefectura Dolj, şi nu a anulat Hotărârea nr. 90/2009 a Consiliului Local Bechet, considerând că nu a fost adoptată prin încălcarea legii. Din acelaşi aluat din care sunt făcuţi Costel Tulitu şi Constantin Oclei, este şi George Şercău. Cei care vor decide până la urmă cine la va conduce destinele în următorii patru ani sunt alegătorii din Bechet, care vor trebui să cumpănească bine, ca să nu mai treacă prin ce au trecut.