Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Craiova merge pe linia dezvoltării europene

0
375

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Craiova merge pe drumul ales, în urmă cu mai mulţi ani, spre modernitate. În urmă cu două zile, instituţia de învăţământ preuniversitar a încheiat un Program Erasmus +,  Proiectul european ”Digitalizare pentru toți” finanțat prin programul Erasmus+, Educație Școlară (SCH), cu nr. 2022-1-RO01-KA122-SCH-000077901, care s-a derulat la instituţia de învăţământ preuniversitar pe o perioadă de 18 luni, între 01/08/2022 și 31/01/2024, cu un buget de 35.000 de euro. Dezvoltarea europeană nu se opreşte aici, urmând şi alte proiecte.

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” merge pe calea de dezvoltare europeană, prin accesarea mai multor programe. În anii 2010 şi 2019 , unitatea de învăţământ a fost acreditată ca Şcoală Europeană, iar, în 2020 a primit acceptul pentru Erasmus +, pentru beneficierea de fonduri europene pentru dezvoltare, în intervalul 2021 – 2027. În acest an, liceul îşi va depune candidatura, din nou, pentru Şcoală Europeană. “Am încheiat un proiect extraordinar, pentru care le mulţumesc celor 12 cadre didactice implicate în program, elevilor şi părinţilor acestora. Digitalizarea este trendul pe care se merge şi suntem acolo. Am tipărit şi un Ghid pentru părinţi, despre care va vorbi prof. Cristina Manea, coordonator de proiect , iar un partener important a fost şi este Asociaţia Edu2 Grow, din partea căreia va veni cu precizări formatorul internaţional Silvia Pătru “, a precizat prof. Maria Sîrbu, director al Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuşi” .

Echipă închegată : elevi, părinţi şi cadre didactice

Nu mai există îndoială : Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” merge înainte, spre Europa. Ne-o spune Cristina Manea : “Avem o adevărată echipă aici. I-am atras şi pe părinţii elevilor, cărora le-am dedicat un ghid. Sunt alături de noi şi suntem convinşi că ne vor sprijini. Referitor la digitalizare, aceasta a fost o provocare suplimentară, copiii având un viitor frumos. Trebuie să ne adaptăm cerinţelor acestui mileniu”. În completare a venit Silvia Pătru : “Sunt formator internaţional şi mi-a fost drag să lucrez cu elevii şi cadrele didactice de la “Brâncuşi”. Voi, copiii, alături de părinţi, trebuie să descoperiţi lucrurile pozitive şi să nu vă pierdeţi speranţa”.