Se deschide Salonul Național de Artă Fotografică „Mihai Dan-Călinescu”

0
33

La Galeria de Artă a Cercului Militar Craiova vor avea loc duminică, 1 decembrie, ora 11.00, vernisajul și festivitatea de premiere a câștigătorilor Salonului Național de Artă Fotografică „Mihai Dan-Călinescu”, organizat de Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu”, Muzeul de Artă și Cercul Militar Craiova.

Un număr-record de lucrări a fost înscris în concurs la această a V-a ediție a evenimentului: 918, realizate de 66 de artiști! Acceptate însă de juriu, la cele patru secțiuni, au fost doar 102 (Portret monocrom – 14, Portret color – 28, Temă liberă monocrom – 26, Temă liberă color – 34), autori admiși fiind 38. Participanții sunt din România (Craiova, Tg. Mureș, București, Caracal, Miercurea Ciuc, Botoșani, Iași, Suceava, Rm. Vâlcea, Oradea, Brăila), dar și din Republica Moldova (Chișinău) și Italia (Garlasco). Marele Premiu al Salonului a revenit Alexandrei Fira, membră a Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, care a primit premii și la alte trei secțiuni de concurs: Medalia de Aur la Portret color și Temă liberă monocrom și Mențiune la Portret monocrom.

Salonul Național de Artă Fotografică „Mihai Dan-Călinescu” îl are ca director pe artistul fotograf Bogdan Panait. Din juriu au făcut parte Both Gyula – A.FIAP, președintele Fotoclubului „Max Jozsef” din Tg. Mureș, Florin Rogneanu – regretatul manager al Muzeului de Artă din Craiova, artistul fotograf Victor Boldâr – E.FIAP, Alin Popescu – fotograf profesionist din București, Mircea Anghel – A.FIAP, președintele Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”.