Concerte educative în cadrul proiectului „Filarmonica pentru copii”

0
135

Elevi din clasele a V-a – a VIII-a de la mai multe şcoli craiovene participă astăzi la două concerte educative organizate de Filarmonica „Oltenia”  şi susţinute de Corala Academică a instituţiei, dirijor şi prezentator fiind Manuela Enache.

 Concertele fac parte din proiectul „Filarmonica pentru copii” şi propun spre audiţie lucrări precum Cântecul gamei, de Richard Rodgers; Fata de păstor, de T. Teodorescu; Corul vânătorilor din opera „Freischütz”, de Carl Maria von Weber; colindul „Vine hulpe di la munte”, de Adrian Pop; La oglindă (versuri: George Coşbuc), de Timotei Popovici; Canon, de Luigi Cherubini; Cântec de primăvară, de Wolfgang Amadeus Mozart; Tatăl nostru (muzică bisericească), de Mihail Berezovschi; Sârba-n căruţă (prelucrare folclorică pe versuri populare), de Gheorghe Danga.

Primul concert începe la ora 11.00 şi este audiat de elevi de la Colegiile Naţionale „Fraţii Buzeşti” şi „Ştefan Velovan”, Şcolile Gimnaziale „Elena Farago” şi „Sf. Dumitru”, iar cel de-al doilea – la ora 13.00, invitaţi fiind copii de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul Teoretic „Henri Coandă” şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu”.

«          Ne-am propus ca în cadrul acestui proiect elevii să observe diferitele procedee muzicale prin care o melodie simplă se poate dezvolta şi poate căpăta diferite forme. Corala Academică doreşte ca prin acest eveniment să aducă elevii mai aproape de muzica de calitate, repertoriul fiind ales în conformitate cu programa şcolară», spune Manuela Enache.