Doi consilieri locali cu lupa pe banii publici

0
1048
Doi consilieri locali de la PNL sunt revoltaţi de modul în care sunt cheltuiţi banii publici, banii craiovenilor, aceştia fiind alocaţi discreţionar către anumite majorări salariale şi în vederea susţinerii unor spectacole ce se vor desfăşura pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, prin intermediul Operei Române, timp de două zile, în luna octombrie.
Consilierul local Flavius Sirop a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se justifică majorarea salarială pentru trei directori din subordinea Primăriei muncipiului Craiova, şi asta pentru că cei trei manageri  nu au prezentat niciu plan de management din care să rezulte că au performat. Liberalii consideră că aceste majorări sunt doar „atenţii” pe linie de partid, motiv pentru care se solicită amânarea acestor majorări. „Pe ordinea de zi a şedinţei de CLM de joi ( n.r astăzi) avem o propunere de a majora salariile a trei directori „performanţi”, idee ce a mai fost pusă pe tapet şi cu altă ocazie. Atunci, am avut o conferinţă pe aceeaşi temă şi am solicitat clarificări, unde au performat aceşti directori ca să merite aceste salarii care sunt mult peste salariilor unor alţi manageri din România, chiar şi din  mediul privat. Este vorba de un salariu de aproximativ 16.000 lei, brut. Şi întreb: unde este performanţa acestor directori ?! Vedeţi vreo performanţă în ceea ce priveşte transportul în comun ? Cumva în mersul cu tramvaiul tras de basculantă ?! Sau poate ne raportăm la modul în care se ridică gunoiul în oraşul ăsta ?! Dacă vorbim de leafa managerului de la Salubritate.  Sau în pieţele de produse agro-alimentare, unde cu greu îşi mai poate vinde produsele un producător autohton. Pieţe nemodernizate şi insalubre. În asta constă performanţa acestor directori ?! Sau pur şi simplu se motivează aceşti directori în vederea campaniei electorale ? Se ştie cum se obţin semnături în reţeaua PSD. Noi le strângem în stradă pentru domnul preşedinte Iohannis, ei strâng prin reţeaua din administraţie, de sus în jos. Eu asta presupun, că aceste salarii sunt recompensa pentru activitatea de partid. Performnţă zero. Nu este normal să le plătim din bani publici performanţa politică”, a explicat consilierul local Flavius Sirop.
Şi patiseria este o artă…
Consilierul local Adriana Ungureanu continuă războiul cu fraţii Zamfir. Aceasta a trimis mai multe interpelări şi a primit răspunsuri îndoielnice cu privire la activitatea celor două instituţii de cultură : Filarmonica Craiova şi Opera Română. Trist este că în locul argumentelor, al răspunsurilor elegante aşa cum te-ai aştepta de la doi manageri ai unor prestigioase instituţii de cultură, au apărut jignirile şi atacurile la persoană. Adriana Ungureanu nu le-a adresat întrebări celor doi manageri în calitatea domniei sale de întreprinzător privat, ci în calitate de ales local, trimisă în CLM prin votul craiovenilor. De exemplu, răspunsul dat de Antoniu Zamfir, directorul Operei Române, în urmă cu trei săptămâni, s-a încheiat cu ceva grotesc, am spune noi…. „Trebuie totuşi, să înţelegem că o instituţie de talia Operei Române Craiova nu poate fi guvernată de normele unei societăţi comerciale cu activitate de patiserie…”, susţine Antoniu Zamfir, de la care aveam nişte aşteptări. Activitatea de patiserie, la fel ca alte multe activităţi este o artă, dar cel mai de preţ lucru este respectul, respectul faţă de ceea ce face fiecare dintre noi…
„Tocăniţa Culturală”  ne usucă la buzunar !
Consilierul local Adriana Ungureanu a prezentat ieri, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, o modalitatea suspectă de cheltuire a banului public. „O parte din bugetul de la Departamentul de Imagine se duce către Opera Română. Trebuie să dăm 1120 mii lei, adică peste 11 miliarde de lei vechi, ca să organizeze o firmă particulară un mega-spectacol. Eu îi zic „Tocăniţa Culturală”. Asta este propunerea Operei Române din Craiova pentru sifonarea sumei de 1120 mii lei din bani publici. Concluzia este că Opera Română, pe zi ce trece se îndepărtează tot mai mult de adevărata misiune pe care ar trebui să o aibă pentru comunitate. Şi anume, aceea de a promova artele interpretative de opere şi balet, valorile lirice şi coregrafice universale prin realizarea de spectacole, producţii artistice valoroase, aşa cum spune domnul manager că ar trebui să se întâmple. Opera Română în loc să aibă propriile producţii, în primul rând pentru fidelizarea publicului, chiar dacă nu au un sediu, pentru că ştim acest lucru, dă milioane şi milioane de lei pentru fel şi fel de „tocăniţe culturale”. Aşa cum este şi cea din 12-13 octombrie, care se va realiza printr-o casă de producţie privată. Este vorba de un mega-show, pentru care Opera cere 1,2 milioane de lei. Practic, Opera s-a transformat în impresarul respectivei case de producţii. Am ajuns acum să fim impresari. Aşa crede actuala conducere a Operei Române din Craiova că cinsteşte memoria marei soprane Elena Teodorini, patroana spirirtuală a scenei lirice din Craiova, sub egida căruia este acest spectacol organizat în data de 12 şi 13 octombrie a.c. Probabil că marea soprană se răsuseşte în mormânt…”, a declarat Adriana Ungureanu, consilier local municipal.