„Ziua Limbii Române”, sărbătorită la Vidin

0
341

Biblioteca Judeţeană  „Alexandru şi Aristia Aman” participă astăzi, 29 august 2015, alături de „AVE” – Uniunea  Etnicilor  Români din Bulgaria, Casa de Cultură „Sfânta Teofana Basarab”, Societatea Culturală a Vlahilor, Fundaţia Wallahorum, „Curcubeul peste Dunăre”, la manifestările care celebrează „Ziua Limbii Române”, organizate în oraşul Vidin, Bulgaria.

Cu acest prilej, va fi prezentată o inedită expoziţie de carte din colecţiile bibliotecii doljene, care va sublinia şi reflecta evoluţia limbii române de-a lungul timpului până în prezent. Astfel, românii din Timocul bulgăresc vor putea răsfoi volume interesante apărute încă din secolul al XIX-lea.

Programul mai cuprinde un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric „Romanați”, condus de maestrul coregraf Florian Teodorescu, precum și prelegeri de etnografie și folclor susținut de Mariana-Iuliana Grumăzescu, director al Direcției Comunicare, Educație Muzeală din cadrul Muzeului Național al satului „Dimitrie Gusti”. Evenimentul se desfășoară cu începere de la ora 14.00, la Galeria de Artă „Nikola Petrov” din Vidin.