Echipa „Micii artişti, economişti” din Craiova, premiată în competiţia de proiecte Şcoala lui Andrei, a participat la cea de-a şasea ediţie a Taberei din Ţara lui Andrei. Timp de 6 zile, micuţii au participat la ateliere nonformale şi jocuri din sfera antreprenorială, pe care le-au aplicat construind şi administrând un parc de distracţii. De asemenea, cadrele didactice coordonatoare au participat la cursuri de management de proiect şi comunicare online.
Un parc de distracţie realizat şi administrat de elevi, 30 de destine schimbate, 30 de copii ce vor fi liderii de mâine în comunităţile din care provin. Acestea sunt câteva din rezultatele măsurabile a ceea ce a însemnat Tabăra din Ţara lui Andrei pentru 30 de elevi din judeţul Dolj. În perioada 18 – 24 august, membrii echipei “Micii artişti, economişti” Şcoala cu clasele I-VIII nr. 33 Craiova, câştigători ai locului II în competiţia de proiecte Şcoala lui Andrei ediţia 2013, au trăit experienţa vieţii lor. Desfăşurată la Bran, judeţul Braşov, ediţia din acest an a Taberei i-a invitat pe elevi la joacă pentru a-şi depăşi limitele. Le-au fost puse la dispoziţie ateliere nonformale pentru stimularea creativităţii şi a imaginaţiei, noţiuni de antreprenoriat şi idei sustenabile pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. Timp de şase zile, micii antreprenori au dat dovadă de implicare şi imaginaţie, materializate într-un parc de distracţii pe tema Cirque d’Andrei, ispirat din farmecul spectacolelor pregătite de celebra companie Cirque du Soleil. Elevii au învăţat să negocieze, să facă investiţiile potrivite, să administreze un buget, să promoveze parcul pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori şi au plecat din Tabără cu o viziune mai clară şi cu noţiuni mai detaliate legate de antreprenoriat, ce vor fi folosite pentru implementarea proiectului lor de schimbare în bine a comunităţii.
400 de elevii îşi dezvoltă abilităţile
Tabăra din Ţara lui Andrei a fost pentru micii antreprenori din Dolj un bun prilej de a se cunoaşte şi de a-şi valorifica talentele. Aceştia au realizat interviuri şi reportaje pentru Ziarul Taberei, au redefinit şi au pus în scenă, au cuprins ritmurile muzicale în coregrafii şi au învăţat că materialele reciclabile se pot transforma în costume de gladiator sau prinţesă. „Tabăra din Ţara lui Andrei este un proiect de suflet, pe de o parte pentru că întâlnim energia şi imaginaţia copiilor, pe de altă parte pentru că suntem martorii unor schimbări de atitudine şi mentalitate. Inovaţia, curajul şi implicarea stau la baza schimbării, iar Tabăra din Ţara lui Andrei, îşi propune să-i inspire pe participanţi pentru a se transforma într-o resursă valoroasă pentru comunitatea lor”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom. Anul acesta, 400 de elevii îşi dezvoltă abilităţile în Tabăra din Ţara lui Andrei. De asemenea, cadrele didactice coordonatoare care au înscris proiecte în Şcoala lui Andrei au participat la cursuri de management de proiect şi comunicare online. „Dacă orele de clasă s-ar desfăşura ca aici, dacă cei mici ar veni cu drag la ore, cred că am pune în mişcare motorul schimbării. Informaţiile din cadrul cursului de management de proiect sunt utile în scrierea proiectelor următoare” a declarat Aurelia Gulian, profesor coordonator al echipei “Micii artişti, economişti”
În 5 ani de Tabăra din Ţara lui Andrei, peste 2.600 de elevi şi 170 de cadre didactice au aflat că stă în puterea lor să schimbe lumea în care doresc să trăiască.
Despre Ţara lui Andrei
Ţara lui Andrei susţine proiecte inspirând comunităţile din România să intre în acţiune şi săşi schimbe viaţa în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educaţie non-formală şi cultivarea spiritului civic. Valorile Ţarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educaţia (non-formală) şi inovaţia. Ţara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluţii, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-şi transforma iniţiativele în realitate. Cetăţenii Ţării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientaţi către soluţii.