Universitatea Craiova – KF Laci, stadion: „Ion Oblemenco”, ora 21.30 (Digisport 1)
Universitatea Craiova: Lazar – Vlădoiu, Găman, M. Constantin, Vătăjelu – Screciu, Bic, Nistor – Gustavo, Koljic, Bancu. Rezerve: Pigliacelli – Bălaşa, Baiaram, Căpăţână, Ofosu, Câmpanu, Fedele, Markovic, Mărieş.
KF Laci: Sherri – Roganovic, Malota, Ignjatovic, Velija – Lushkja, Ard. Deliu, Shehu – Zarubica, Guindo, Mazrekaj. Antrenor: Shpetim Duro.
Arbitri: Mattias Gestranius – Mikko Alakare, Veli-Matti Leppanen. Rezervă: Joni Hyttia (toţi din Finlanda)
Delegat UEFA: Lamprini Dimitriou (Grecia). Observator de arbitri: Jan Carlsen (Danemarca)
Noul antrenor al Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, are parte de un debut oarecum complicat, Ştiinţa fiind obligată să remonteze handicapul de un gol din meciul tur cu Laci, din turul 2 preliminar al Conference League. Noul tehnician pare coştient că eliminarea ar fi o ruşine pentru toată lumea, inclusiv pentru el, chiar dacă a avut puţin timp la dispoziţie pentru a-i cunoaşte pe alb-albaştri. „Începem cu un meci greu, sunt sigur că jucătorii vor fi motivaţi, vor încerca să joace bine şi să uite ultimele două rezultate care nu au fost pozitive. O luăm pas cu pas, să ne concentrăm pe următorul meci, care este foarte important. Nu pot lucra decât la un singur lucru în două zile, pentru primul meci: mentalitatea şi încrederea jucătorilor, iar pe parcurs vom analiza şi alte lucruri. Rezultatul din tur cu Laci nu este corect, am avut şanse mari şi nu am dat gol. Am primit gol pe un contraatac. Este important că jucăm acasă următoarele 4 meciuri, este bine pentru jucători că sunt acasă şi se pot recupera mai bine. Ar fi o mare ruşine dacă nu am trece de albanezi, ar fi un obiectiv pierdut şi ni-l asumăm. Nu putem să venim să spunem că o să câştigăm sigur. Ar fi o bulină neagră pentru toţi cei care lucrăm la Craiova” a fost discursul realist al lui Reghecampf.
La câte dezamăgiri am avut pe banca tehnică în ultimii ani, e riscant să mai facem predicţii şi să punem speranţe, după orice schimbare de antrenor. Venirea lui Reghecampf are totuşi darul de a linişti apele. CV-ul încă îl creditează, în pofida unor ultimi ani discreţi. Putem analiza cariera sa, dar în cele din urmă faptele vor vorbi. Au trecut destui ani de când impresiona la Steaua, inclusiv în cupele europene. De atunci l-am mai zărit numai printre „cămile”, încasând milioanele arabilor, şi în titlurile mondene. Primul come-back intern a fost un eşec, cu titluri pierdute în faţa puştilor lui Hagi şi a lui Şumi-„anticârcel”. Dacă nu va aduce titlul în Bănie, este obligat să readucă bucuria fotbalului. Nu vreun fotbal-dom perignon sau moet, dar un fotbal-zaibăr merităm! Cu Ouzounidis, am jucat mai mult pentru InStat, dar mai mult s-a stat pe teren. Reghe nu are la dispoziţie nici pe departe trupa cu care uimea la Steaua, aşa că nu poate face minuni, dar măcar ce a reuşit la Chiajna ar putea să repete. Dacă nu cumva poţiunile lui Tommy Neubert au fost cumva secretul…
Până să se lămurească că Bic nu aleargă, că Mateiu nu ştie fotbal, că pentru Vătăjelu şi Bancu joacă numai numele, pe teren sunt fantome predispuse la gafe decisive în orice moment, că Bălaşa are rar chef să se implice şi joacă la alibi, că Vlădoiu nu a mai nimerit o centrare de când era pe la pe la Snagov, că Marius Constantin e bun, dar se apropie de 38 de ani, că Ivan şi Conte au trecut din pregătire direct la vraciul Marijana (deh, nu sunt decât vreo 5 preparatori fizici şi tot atâţia accidentaţi pe săptămână), că Screciu e încă tânăr, dar se accidentează aproape la fiecare apariţie, că Fedele şi Ofosu sunt teoretic în lot, dar nu mai ştie nimeni nimic de ei, că Baiaram are numai 18 ani şi nu poate fi decisiv, că Alex Câmpanu şi Căpăţână au fost mari „ţepe” în mercato, Reghecampf trebuie să lucreze cu „materialul clientului”, să se facă „luntre şi punte” şi să treacă lac(i)ul. Până să restructureze lotul, trebuie să scoată tot ce se mai poate din aceşti jucători, care par plafonaţi. Oricum, dacă Reghe are alibi pentru acest meci, jucătorii nu-şi pot inventa scuze dacă vor repeta ruşinea de anul trecut, cu Tbilisi.