Contestaţie în anulare respinsă pentru fostul agent Domozină

0
666

Agentul Florin Domozină, din cadrul Poliţiei oraşului Bechet, condamnat definitiv la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă şi dat afară din Poliţie pe 29 ianuarie, când sentinţa a rămas definitivă, nu a fost mulţumit de deciziile instanţelor. Bărbatul a făcut contestaţie în anulare, încercând să schimbe sentinţa. Numai că n-a avut mai mult noroc. Săptămâna trecută, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a respins contestaţia lui Domozină ca inadmisibilă.

Reamintim că ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au fost sesizaţi de doljeanul Antonie Alin Ionuţ că, din vara anului 2010 şi până în luna martie 2011, agentul de poliţie Florin Domozină, lucrător în cadrul Formaţiunii Rutiere a Poliţiei Bechet, i-a cerut şi a primit 200 de lei, dar şi bunuri (un telefon mobil, ţigări, băuturi alcoolice, parfumuri) pentru a-l ajuta în obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul în care acesta era cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, mai precis conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice (Dosar nr.6119/P/2010 înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova). În baza plângerii doljeanului s-a înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, s-au făcut verificări şi, pentru că sesizarea s-a confirmat, ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul desemnat l-au prins, pe 23 martie 2011, pe poliţist, în timp ce primea de la denunţător un echipament sport format dintr-un trening şi o pereche de pantofi sport. În plus, din cercetări a rezultat că inculpatul a pretins şi primit de la denunţător bunuri şi bani în valoare totală de aproximativ 1.700 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionari cu atribuţii în efectuarea actelor de cercetare penală, respectiv procuror şi specialişti din cadrul Institutului de Medicină Legală Craiova.

Pe 23 martie 2011 a fost reţinut, pe 1 februarie 2011 a fost eliberat, însă a fost trimis în judecată, iar pe 14 decembrie 2011 judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au găsit pe Florin Domozină de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi l-au condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare. Nemulţumiţi de sentinţă, atât Domozină, cât şi procurorii au făcut apel, înregistrat pe 13 februarie 2012 la Curtea de Apel Craiova.

Pe 25 mai 2012, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au admis lui Florin Domozină apelul, dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului Domozină Florin pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Atât poliţistul, cât şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au făcut recurs împotriva acestei hotărâri, recurs soluţionat pe 29 ianuarie 2013 de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a respins atât recursul inculpatului, cât şi pe cel al procurorilor, menţinând hotărârea Curţii de Apel Craiova.

Cu aceeaşi dată, reprezentanţii IPJ Dolj au declarat că au încetat raporturile de muncă ale lui Florin Domozină cu unitatea.

Întrucât pe tot parcursul procesului agentul a susţinut că nu este vinovat, şi-a încercat norocul cu o cale extraordinară de atac. El a formulat o contestaţie în anulare (cale de atac extraordinară care se foloseşte împotriva hotărârilor definitive şi irevocabile), judecată, conform procedurii, de instanţa de recurs, respectiv Înalta Cure de Casaţie şi Justiţie. Săptămâna trecută, pe 19 iunie a.c., magistraţii ÎCCJ i-au respins lui Domozină şi contestaţia, astfel că acesta rămâne cu cazierul pătat.

„Respinge ca inadmisibila contestaţia în anulare formulată de contestatorul Domozină Florin împotriva deciziei penale nr. 284 din 29 ianuarie 2013 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr.13107/63/2011. Obligă contestatorul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în încheierea de şedinţă a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie.