Agresorii de pe „General Dragalina” vor eliberarea pe cauţiune

0
375

Cei doi băieţi ai lui Ionel Călin zis “Nixon”, Sorin şi George Constantin, implicaţi în scandalul de pe strada „General Dragalina” din Craiova din noaptea de 25 spre 26 mai a.c., au cerut, din nou, eliberarea, de această dată pe cauţiune. Tribunalul Dolj a stabilit suma de 50.000 de lei pentru fiecare inculpat şi a amânat judecarea cererii până luni, când avocatul celor doi trebuie să facă dovada achitării cauţiunii stabilite de instanţă. În plus, Tribunalul Dolj a amânat, tot ieri, şi judecarea propunerii de arestare preventivă a lui Ionel Călin zis Nixon, dând un nou termen tot pentru luni, 1 iulie.

Abia a trecut o săptămână de când judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis (vineri, 21 iunie a.c.) propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit cu 30 de zile arestarea preventivă a băieţilor lui Ionel Călin zis Nixon, Sorin şi George Constantin, că aceştia au cerut, din nou, eliberarea. Pentru că cererile de eliberare sub control judiciar făcute până acum le-au fost respinse de instanţă, ieri, cei doi au cerut să fie eliberaţi pe cauţiune. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, instanţa a stabilit o cauţiune de 50.000 de lei pentru fiecare inculpat şi a amânat judecarea cererii celor doi până luni, 1 iulie a.c., timp în care aceştia trebuie să facă dovada depunerii banilor la Trezorerie. „Pentru ca inculpaţii să facă dovada consemnării cauţiunii, amână cauza la 01.07.2013”, se arată în încheierea de şedinţă de ieri, a Tribunalului Dolj. Reamintim că Sorin şi George Constantin au fost arestaţi preventiv pe 27 mai a.c., pentru vătămare corporală gravă, după ce l-au bătut crunt pe Robert Ciucure, care l-a înjunghiat cu o baionetă pe Ionel Călin, zis Nixon, în urma unui scandal petrecut pe strada „General Dragalina” din Craiova.

De altfel, tot ieri aceeaşi instanţă ar fi trebuit să judece şi propunerea de arestare preventivă a lui Nixon, cerută de procurori în aceeaşi cauză. După mai multe amânări pe motiv că Ionel Călin zis Nixon este internat în spital şi nu poate ajunge în faţa judecătorilor, ca să fie audiat, lucrurile n-au stat mai bine nici ieri. Tribunalul a amânat din nou luarea unei decizii, până luni, 1 iulie a.c., întrucât avocatul a declarat că, deşi nu mai este internat, nu poate să se prezinte în faţa instanţei. “În raport de aspectele învederate de apărătorii inculpatului, pentru a se prezenta inculpatul pentru a fi audiat va acorda termen la 01.07.2013, ora 11:00”, se arată în încheierea de şedinţă.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în noaptea de 25 spre 26 mai, Cosmin Călin şi Robert Ciucure, care circulau cu un Renault Megane pe strada „General Dragalina” din Craiova, au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin zis Nixon („cunoscut” al oamenilor legii întrucât este judecat, în prezent într-un dosar vizând comiterea de fraude informatice, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti), fratele său, Vasile Călin, George Constantin şi Sorin Constantin, ambii băieţii lui Nixon. După o scurtă ceartă, Robert Ciucure, care avea asupra sa un cuţit tip baionetă, cu lama de 40 cm, i-a aplicat lui Nixon o lovitură în zona abdominală, cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa, după care a fugit şi a sărit gardul în curtea unei locuinţe.

„În această împrejurare ceilalţi trei l-au urmărit, au rupt mai multe scânduri dintr-un gard şi cu acestea i-au aplicat mai multe lovituri peste membrele superioare şi inferioare, apoi l-au pus în portbagajul autoturismului lor. Cu ocazia altercaţiei dintre cele două grupuri de persoane, autoturismele au suferit avarii, au fost distruse bunuri şi a fost tulburată liniştea publică. În cauză s-a început urmărirea penală pentru tentativă de omor şi vătămare corporală gravă, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat, la momentul respectiv, procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Cei trei inculpaţi au declarat recurs împotriva prelungirii arestării preventive, recurs ce se va judeca săptămâna aceasta la Curtea de Apel Craiova.