Rezultate finale ale simulării la Evaluarea Naţională, în Dolj: creştere importantă a promovabilităţii, faţă de faza judeţeană

0
912

În perioada 20-21martie 2023, s-a desfășurat simularea națională Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a. Conform datelor finale, prezentate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, s-a observat o creştere substanţială, faţă de rezultatele obţinute, în februarie, la simularea judeţeană, procentajul de promovabilitate, minimum media de  5.00 obţinută, fiind de 70,71%, comparativ cu 59,61%, la “judeţ” .  Trendul ascendent este urmarea implicării cadrelor didactice, copiilor şi părinţilor, prin activităţile remediale desfăşurate.

Statistica este clară din toate punctele de vedere, nemaiavând nevoie de completări, pe care o şi prezentăm, aşa cum a fost afişată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj: În urma comunicării rezultatelor, s-au obținut următoarele rezultate:

Simularea națională a examenului de Evaluare Națională:

  • 4.944 de elevi înscriși
  • 70,71% – procent medii peste 5.00

(La simularea județeană a Evaluării Naționale procentul de medii peste 5.00 a fost de 59,61%.)

  • 9 medii de 10 (zece): Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” (3), Colegiul Național ”Elena Cuza” Craiova (2); Școala Gimnazială Traian(1), Școala Gimnazială ”Eliza Opran” Ișalnița(1),Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Craiova (1), Școala Gimnazială Leșile(1).
  • 475 de medii între 9.00-9.99
  • Note de 10 ( 17 note de 10.00 la Limba și literatura română, 73 note de 10.00 la Matematică).  La polul opus se află 12 de unităţi de învăţământ preuniversitar, unde procentul de promovabilitate se află între 22% şi minimum minimorum, dar, foarte important, este vorba de elevii înscrişi la simulare.

Activităţile remediale s-au dovedit benefice

S-a dovedit, la simularea de zilele trecute, că eforturile pentru remedierea lipsurilor s-au dovedit benefice. “După rezultatele obţinute în februarie, s-a observat un progres. Acesta este datorat muncii depuse de copii, părinţii acestora, şi de cadrele didactice. În zilele următoare, toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Dolj, care au avut rezultate nesatisfăcătoare la aceste simulări, trebuie să transmită planul de remediere, la ISJ Dolj, termenul limită fiind de 6 aprilie. Până la examenul adevărat, cel de Evaluare Naţională a elevilor din clasa a VIII-a, mai este timp pentru a îndrepta greşelile”, a precizat prof. Aida Virginia Ionescu, inspector general – adjunct al ISJ Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Naţională.