CAMPIONATUL EUROPEAN 2012 – PRELIMINARII – GRUPA D

0
1017

SPERĂ ÎN MINUNI

ROMÂNIA – LUXEMBURG

Stadion: „Ceahlăul” – Piatra Neamţ, astăzi, ora 20:45 – TVR 1.

Formaţii probabile

ROMÂNIA: Pantilimon – Râpă, Gardoş, Papp, Raţ – Torje, G. Mureşan, D. Alexa, Zicu – Marica, B. Stancu. Selecţioner: Răzvan Lucescu.

LUXEMBURG: Joubert – Schnell, Blaise, Hoffmann, Mutsch – Payal, Gerson, Bettmer – Laterza, Joachim, Leweck. Selecţioner: Luc Holtz.

Arbitri: Hüseyin Göçek – Serkan Ok, Aleks Tascioglu (toţi din Turcia).

 

Răzvan Lucescu

Cu Răzvan Lucescu la timonă, reprezentativa României a mai ratat o campanie de calificare la un turneu final, la ora actuală, în clasamentul Grupei D al preliminariilor Campionatului European 2012 situându-se pe un ruşinoi loc 5. Cu toate că se observă cu ochiul liber că şansele de a merge anul viitor la competiţia din Polonia şi Ucraina sunt infime, tânărul şi lipsitul de experienţă selecţioner încă mai speră în minuni, mai ales dacă în această seară „tricolorii” vor trece de selecţionata Luxemburgului, aflată la doar un punct distanţă în ierarhie. „Ştim bine că nu am jucat cum am fi vrut, că Bosnia-Herţegovina a meritat victoria şi pentru dorinţa foarte mare de a întoarce rezultatul. Naivitatea a făcut ca să pierdem meciul. Adversarii nu au reuşit să-şi creeze ocazii. Fazele fixe sunt cele mai uşoare de rezolvat. De aceea suntem foarte frustraţi. Nu este vorba de demisia mea, de un om. Este vorba de un patriotism pe care trebuie să-l avem, dar care lipseşte cu desăvârşire uneori. Am văzut cum scandau bosniacii la 0-1 numele ţării lor. Aşa mă aştept şi la noi, pentru că echipa rămâne a ţării, indiferent de situaţie. Şansele noastre rămân intacte, pentru că vom disputa partidele importante acasă. Avem nevoie de sprijinul publicului, indiferent de interese. Atâta timp cât sunt şanse, eu merg până la capăt. Dacă vom câştiga cu Luxemburg facem 5 puncte şi ne apropiem de locul 2. Vor fi schimbări, pentru că întâlnirea cu luxemburghezii este cu totul şi cu totul diferită. Întâlnim o reprezentativă mică, a făcut o artă din jocul defensiv. Sunt agresivi şi şmecheri în apărare”, a declarat Răzvan Lucescu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri după-amiază.

Vor să îşi refacă moralul

Pentru a-şi reface moralul după înfrângerea suferită acum trei zile în Bosnia-Herţegovina, românii îşi doresc neapărat victoria în disputa din această seară cu Luxemburg. „Trebuie să uităm cât mai repede meciul din Bosnia-Herţegovina, pentru că avem nevoie de victorie în partida cu Luxemburg. Trebuie să ne refacem moralul. De aceea e fotbalul aşa frumos, pentru că îţi dă şansa, ca după trei zile, să susţii alt meci şi să-ţi refaci moralul. Trebuie să sperăm în continuare la calificare. Sper să ducem această campanie la capăt împreună cu Răzvan Lucescu, chiar dacă mai sunt şanse mici de calificare. Nu ştiu dacă e bine ca fanii să se comporte urât cu noi. Noi ne-am dat ultima suflare pe teren. E nevoie de rezultate şi trebuie să ne gândim doar la victorie şi să câştigăm în faţa luxemburghezilor. Sperăm ca suporterii să ne susţină, aşa cum a fost susţinută naţionala Bosniei-Herţegovina, chiar dacă a fost condusă la pauză. Ne lipsesc jucători importanţi, dar cei care intră în teren trebuie să facă uitată lipsa lor”, a afirmat mijlocaşul Gabriel Torje.

Ioan Sdrobiş

O generaţie obraznică şi gălăgioasă!

Cu şanse foarte mici de a participa la turneul final de anul viitor, „tricolorii” au fost atacaţi până şi de tehnicianul Ioan Sdrobiş. „Din păcate, actuala generaţie a României este prea obraznică şi face mare gălăgie. Şi ce este cel mai trist este faptul că pentru ei Naţionala nu mai reprezintă interes. Mult zgomot şi rezultate zero, asta este Naţionala. Sunt modeşti din toate punctele de vedere. După ce fac câte o tâmpenie vin să-şi ceară scuze. Naţionala nu mai reprezintă nimic pentru ei, doar un motiv pentru a se scuza. O să vedeţi, Cristi Chivu va juca pentru Inter Milano şi va da şi gol. Eu unul sunt sătul de atâtea scuze. Scuza lor era dacă dădeau 2-3 goluri cu Bosnia-Herţegovina, aşa nu au nicio scuză. Am spus-o şi în urmă cu doi ani, Răzvan Lucescu este un copil. Naţionala avea nevoie de un Lucescu, dar nu de Răzvan, poate de Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor român al momentului. L-au sacrificat pe Răzvan care nu are nicio vină”, a opinat Ioan Sdrobiş.

Victor Piţurca

Victor Piţurcă, bun de Naţională

Chiar dacă de ceva vreme se află într-un conflict continuu cu Victor Piţurcă, finanţatorul Universităţii Craiova consideră că antrenorul originar din Orodel este cel mai bun pentru a conduce, din nou, prima reprezentativă a României. „Am ajuns să jucăm cu fotbalişti care nu au echipă, este ceva incredibil! Nu contează cine vine la Naţională, ci contează proiectul. Deşi o să aibă mari probleme pentru ce s-a întâmplat la Universitatea Craiova, cel mai bun selecţioner ar fi Victor Piţurcă. El mi-a spus că ar face o schimbare de generaţie, cu mulţi jucători tineri, care să facă un proiect pe termen lung, pe şase sau şapte ani. Ar vrea să programeze multe amicale, să creeze un grup unit. N-a avut tăria să schimbe generaţiile după turneul final din Elveţia şi Austria. Se pare că a învăţat din greşeli. O boală a selecţionerilor este că doresc să le arate tuturor că au dreptate. Aş fi ultimul care să-l laud pe Victor Piţurcă, dar viziunea sa despre Naţională este un proiect corect. Ar putea fi arhitectul echipei naţionale a României. Proiectul lui Răzvan Lucescu a fost greşit din start. El e un bun antrenor de club, dar nu de selecţioner. El vrea să facă cu ăia de la Naţională ce-a făcut cu jucătorii de la club. O să vedeţi că va pleca, va merge la un club şi va face treabă”, a considerat Adrian Mititelu.

 

CLASAMENT

1. FRANŢA     5    4    0    1    8-1    12p

2. BELARUS    5    2    2    1    3-1    8

3. ALBANIA    5    2    2    1    4-4    8

4. BOSNIA     4    2    1    1    6-4    7

5. ROMÂNIA    4    0    2    2    2-5    2

6. LUXEMBURG   5    0    1    4    0-8    1