Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Craiova are certificat european

0
800
Liceul Tehnologic de Transporturi Auto (LTTA) din Craiova a devenit, în această lună, deţinător al „CARTA VET”,  în urma a doi ani de implementare a unui proiect european, pentru mobilitatea în domeniul formării profesionale. Unitatea de învăţământ este una din cele cinci instituţii doljene care au acest titlu, în ţară fiind, în total, 23 de instituţii de acest fel.
Proiectele de mobilitate în domeniul  formării profesionale , „CARTA VET” reprezintă recunoaşterea  capacităţii de a implementa activităţi de calitate pentru elevi, urmărind, totodată, încurajarea acţiunilor în dezvoltarea strategiei europene, menită să susţină dezvoltarea dimensiunilor europene a educaţiei şi formării profesionale. „La nivelul judeţului Dolj, au fost implementate 841 de proiecte europene, fiind pe primul loc în ţară şi singurul judeţ cu cinci instituţii care deţin „CARTA VET”, pe lângă LTTA fiind Şcoala Postliceală Teologico – Sanitară „Sf. Iosif”, Asociaţia EDUNET, Liceul Tehnologic Special „Beethoven” şi Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, din cele 23 existente la nivel naţional. Este o mândrie pentru Dolj, fiind de evidenţiat colaborarea foarte bună a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj cu unităţile şcolare din teritoriu şi preocuparea majoră în vederea formării profesionale a elevilor şi tinerilor, pentru a se asigura o facilă inserţie a acestora pe piaţa muncii”, a precizat prof.  Ani Drăghici, inspector pentru proiecte educaţionale, în cadrul ISJ Dolj.
Zeci de tineri incluşi în proiect
Cei doi ani de proiect „CARTA VET” s-au concretizat la LTTA Craiova prin rezultate foarte bune obţinute, în cei doi ani de implementare a proiectului, de către cei 180 de tineri incluşi: 105 elevi de la calificările „tehnician operator tehică de calcul”, „tehnician electronist auto” – învăţământ liceal, respectiv „mecanic – auto” şi „tinichigiu – auto” – învăţământ profesional, care au dobândit cunoştinţe, abilităţi, competenţe profesionale şi personale relevante pentru propria calificare, care le conferă şanse reale de angajare pe piaţa muncii interne şi europene; 103 recomandări din partea partenerilor de practică, fiins stagii atât în Itlai, cât şi în Spania; 90 de elevi cu competenţe lingvistice în spaniolă şi 15 în italiană; dobândirea de experienţe de viaţă inedite, în alte state. „Am susţinut şi voi susţine echipa formată din prof.  Rodica Mihaela Chircă, Daniela Laura Radu şi Tamara Belu, în activitatea de scriere şi implementare a proiectelor de mobilităţi de formare a elevilor noştri, fiind conştient de impactul uriaş pe care îl are formarea lor profesională în spaţiul european, în mediile de lucru, unde se pune un mare accent pe profesionalism, seriozitate, punctualitate. Până acum, 291 de elevi ai noştri au avut şansa să participe la astfel de programe europene de mobilitate, iar, până în 2021, alţi 75 de tineri din şcoală, vor participa în cadrul „CARTA VET”, înclusiv în stagii de pregătire în străinătate”, a precizat prof.  Gheorghe Barbu, director al LTTA Craiova.