Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software filiala Oltenia (ARIES Oltenia) implementează, în perioada iulie 2014 – iulie 2015, proiectul „ECO-PESCAR, promovarea ecoturismului în localităţi riverane Dunării”, în parteneriat cu Primăria Calafat, Primăria Bechet, Primăria Cetate și Primăria Călăraşi.
Proiectul îşi propune sprijinirea dezvoltării și promovării infrastructurii şi serviciilor legate de turismul tematic, în beneficiul a patru comunităţi pescăreşti din cadrul Asociaţiei „Grup Local Pescăresc” Calafat: municipiul Calafat, oraşul Bechet, comuna Cetate, comuna Călăraşi. Activităţile proiectului vor cuprinde: realizarea unui site de promovare a localităţilor din zona de referinţă a proiectului, cu referire la ecoturism, tradiţii, comunităţile pescăreşti, achiziţionarea a 4 infochioşcuri şi a 4 panouri de promovare a ecoturismului şi instalarea acestora în fiecare dintre localităţile partenere în proiect.
De asemenea, se vor organiza Caravana ECO-PESCAR în fiecare dintre localităţile cuprinse în proiect, 4 ateliere şcoală „Micul ECO-PESCAR” în aria ţintă a proiectului, se vor realiza un film de informare şi promovare şi un album de promovare a potenţialului ecoturistic şi pescăresc al localităţilor din zona de referinţă a proiectului, se vor realiza o Campanie de promovare ecoturistică a celor patru localităţi partenere în proiect şi Ghidul practic „ECO-PESCARUL, prietenul naturii” – un instrument util pentru comunităţile pescăreşti din cadrul Asociaţiei „Grup Local Pescăresc” Calafat.
„Ne dorim să punem în valoare patrimoniul natural”
Grupurile-ţintă vizate de proiect sunt patru comunităţi pescăreşti din cadrul Asociaţiei „Grup Local Pescăresc” Calafat (municipiul Calafat, oraşul Bechet, comuna Cetate, comuna Călăraşi). «Este un proiect ce are drept scop dezvoltarea turismului în judeţele Dolj şi Mehedinţi. Proiectul „Eco-pescar, promovarea ecoturismului în localităţile riverane Dunării” este finanţat în cadrul Programului Operaţional de Pescuit 2007 – 2013 şi este implementat timp de un an. Ne dorim să punem în valoare patrimoniul natural existent în cadrul celor patru localităţi partenere în proiect şi astfel să contribuim la dezvoltarea unui turism eco, sustenabil şi durabil în această regiune. Acest demers va fi sprijinit de crearea unuor inastrumente şi a unor produse turistice. De asemenea, dorim să sprijinim şi aceste comunităţi pescăreşti prin promovarea pescuitului sportiv, nu doar prin promovarea pescuitului industrial», a declarat Silviu Bratu, manager de proiect.
Zi buna!
1. Comunitatile enumerate sunt exclusiv din Dolj – n-are cecauta Mehedintiul in acest proiect.
2. Comunitatile pescaresti se situeaza in Lunca Dunarii, Dolj. Se poate spune ca fac parte din teritoriul caruia i se adreseaza Strategia de dezvoltare durabila gestionata de Grupul Local Pescaresc “Calafat”, insa ele chiar nu fac parte, ca membre, in parteneriatul public-privat… din organizatie.
Cu pretuire!
Comments are closed.