Eşti „lider politic”, primeşti funcţie la „deconcentrate”

0
595

Dumitru Ghinea, şeful Filialei Dolj a conservatorilor, a fost desemnat, „de centru”, adică de un subordonat al actualului ministru al Agriculturii, „liderul” Partidului Conservator, şef al Sucursalei Dolj a ANIF. Mai exact, a ceea ce a mai rămas din staţiile de pompare, canalele de distribuire a apei ş.a.m.d. pentru irigaţii. Prezentarea sa a fost făcută de prefectul de Dolj, Nicolae Sorin Răducan, în cadrul şedinţei ordinare a Colegiului Prefectural Dolj.

Domnul Ghinea a intrat, în sala de conferinţe a Prefecturii Dolj, plin de el, aşa cum îi stă bine unui bărbat voinic, cum este, şi-a scos pieptul în faţă, de „băiat” cumsecade, şi s-a pupat cu toată lumea, chiar dacă unii dintre cei prezenţi nu-l cunoşteau, sau cel puţin aşa dădeau impresia. Apoi, s-a aşezat în banca rezervată – pardon, scaunul! – şi, după prezentare, s-a ridicat, a făcut înclinările de rigoare, necesare unui asemenea moment festiv, şi s-a aşezat. La loc, să nu fie semne de întrebare.

A urmat un moment aproape apoteotic: întrebat de către prefect dacă sunt probleme la instituţia pe care, de curând, o conduce, Dumitru Ghinea a luat cuvântul, nu înainte de a-şi aranja ţinuta vestimentară: „Vreau să vă spun că titulatura Sucursalei noastre este Dunăre-Jiu. Nu avem probleme deosebite”. S-a aşezat, după „lungul” discurs, că fuseseră destule dificultăţi… Ce nu se știe despre Ghinea este CV-ul său: este absolvent de facultate, nimeni nu o poate contesta, dar a fost şi mare „conducător” al unei societăţi comerciale de colectare a deşeurilor, indiferent de calitatea acestora, urmaşa celebrei RRR (recoletare-refolosire-revalorificare) din vremea „plumbuitului” de la Târgovişte.

Acum, în noua funcţie, îşi poate arăta valoarea, inclusiv prin eventuala valorificare a fierului vechi şi a altor resurse refolosibile. Mai ales că, dacă plouă, şi ţevile de irigaţii se erodează. Şansa agricultorilor doljeni rămâne ploaia dată de Cel de Sus. Anul trecut a fost unul cu precipitaţii abundente, cel actual, până în prezent, este acceptabil. Cu maşină la scară, secretară şi alte acareturi, Dumitru Ghinea a fost răsplătit pentru munca politică desfăşurată şi devotamentul pentru partid. Mic şi energic. De fapt, la aşa ministru, aşa… subordonaţi.