În cadrul Programului Operaţional Regional – „Realizarea sistemului integrat de Salvare Montană a judeţului Gorj”

0
83

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia va semna astăzi un nou contract de finanţare ce urmează a fi implementat în judeţul Gorj. La acest eveniment vor participa Emil Boc – prim-ministru al României, Elena Udrea – ministrul Dezvoltării Regionale si Turismului, Marilena Bogheanu – director al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi Ion Călinoiu – preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.  ProiectulRealizarea sistemului integrat de Salvare Montană a judeţului Gorj” al cărui solicitant este Consiliul Judeţean Gorj, în parteneriat cu Consiliile Locale: Bumbeşti Jiu, Stăneşti, Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Padeş şi Schela, are o valoare totală de 9.203.949,60 lei, din care 7.108.217,71 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt pe de o parte, valorificarea resurselor naturale în scop turistic, prin asigurarea condiţiilor specifice de siguranţă a turiştilor în arealul muntos gorjean; amenajarea a nouă posturi salvamont prin construirea a 6 clădiri şi reabilitarea a 3 clădiri existente; înzestrarea celor 9 posturi salvamont cu mijloace şi echipamente specifice asigurării condiţiilor optime de salvare în arie montană şi nu în ultimul rând, crearea de noi locuri de muncă.

Până la data de 20 aprilie, a.c la nivelul judeţului Gorj au fost contractate un număr de 21 proiecte, în valoare de 54.165.116,44 EURO. La nivel regional sunt contractate 176 de proiecte, in valoare de 359.129.042,61 EURO.