Lucrările de construcţie a stadionul de atletism se află în grafic, inaugurarea arenei fiind aşteptată pentru luna aprilie. Deschiderea stadionului va consta într-o competiţie internaţională care va fi destinată copiilor şi care va fi organizată de municipalitate, în parteneriat cu Federaţia Naţională de Atletism. După inaugurare, stadionul va fi introdus într-un circuit competiţional, dar va fi destinat şi sportului de masă, anume copiilor care vor dori să facă mişcare.
Stadionul de atletism al Craiovei, care se construieşte lângă stadionul „Ion Oblemenco”, va fi o arenă de top, care atunci când va fi gata va avea şi toate dotările necesare. Aflat, ieri, într-o vizită la Craiova, preşedintele Federaţiei Românie de Atletism, Florin Florea, a apreciat modul cum se lucrează la acest stadion şi cum va arăta investiţia atunci când va fi terminată de către SC Recon. „Aveţi o bază sportivă cum nu am mai văzut. Chiar nu vreau să vă laud, dar faptul că aveţi şi sală, şi stadion, şi pistă de atletism, cu siguranţă va întregi partea de sport la Craiova. Deja concuraţi cu cele mai bune baze din România. Pentru atletism, sunteţi în top! Nu ştiam că lucrările sunt aşa de avansate. Eu am auzit că doriţi să faceţi deschiderea în primăvara aceasta, dar ştiţi cum se mai zice, politicieni povestesc, dar astăzi treaba este clară. Sunt foarte încântat de faptul că aveţi şi o pistă de încălzire pe care mi-aş dori să o acoperiţi, pentru că dă un plus mare faţă de foarte multe stadioane”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale de Atletism, Florin Florea.
Stadionul va avea toate dotările necesare
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a solicitat sprijinul federaţiei pentru a introduce stadionul în circuitul competiţional. Arena va fi gata, potrivit municipalităţii, la începutul lunii aprilie şi va fi inaugurată cu o competiţie specială, care va fi dedicată copiilor, competiţie pe care a propus-o chiar reprezentantul federaţiei. „Vă propun o deschidere cu o competiţie pentru copii sau chiar una mai mare. Federaţia Română îşi doreeşte să vă sprijine, poate invităm şi cluburi din străinătate, din Bulgaria şi Serbia. Dar este foarte bine că inauguraţi stadionul cu tot ce are. Înainte se făcea construcţia, după care se cumpărau panourile, se venea cu băncile. Faptul că aveţi şi dotările înseamnă extraordinar de mult. Vă mulţumesc şi că aţi făcut apel la federaţie să vină şi ea cu ceea ce poate, legat de regulament, organizare, calendar şi ce competiţii putem să facem”, a menţionat preşedintele Florin Florea.
„Ne gândim la o Balcaniadă, la Craiova”
Reprezentantul Federaţiei Române de Atletism a reamintit tradiţia pe care Craiova o are în atletism şi şi-a manifestat încrederea că noul stadion va ajuta la readucerea în prim plan a acestui sport. „Aveţi o comunitate foarte bună de atleţi la Craiova. Acum 20-30 de ani, Craiova a fost extraordinar de în faţă cu performanţele şi cred că acest stadion va readuce din nou comunităţii de atleţi acea dorinţă de a face atletism. Înainte făceam doar crosuri, lucruri care nu necesită bază sportivă. Pot să le transmit acum tuturor celor din Craiova, dar şi din judeţele alăturate că baza de atletism de aici este foarte bună şi se vor muta destul de multe competiţii, de nivel naţional, la Craiova. Ţine şi de consiliul federal, dar acum sunt destul de multe argumente să aducem aici competiţii naţionale şi internaţionale. Chiar ne gândim la o Balcaniadă. Oricum, pentru anul viitor, sezonul este deschis, aşteptăm ofertele dumneavoastră”, a avansat Florin Florea câteva dintre perspectivele care se întrevăd pentru acest stadion de atletism.
Stadionul va fi destinat şi copiilor, pentru mişcare
Mihail Genoiu a subliniat deschiderea spre sportul de masă pe care o va manifesta municipalitatea, stadionul de atletism urmând să fie deschis tuturor copiilor care vor să practice acest sport. „Ca şi fost atlet, vreau să vă spun că, la un moment dat, acolo unde era stadionul central, am venit cu clasa de la Carol I, nu mai ştiu în ce clasă eram, şi notele ni s-au pus pe pista de atletism. Atunci m-a văzut pe mine unul dintre antrenorii de la cluburile de atletism din Craiova şi, din acel moment, am devenit atlet. Asta am vrut să facem cu acest stadion. Vreau să scoatem copiii din tablete şi din telefone şi să-i aducem înm lumea reală, a sportului şi a sănătăţii, fie că este vorba de fotbal, înot, de atletism. Pe lângă sportul de performanţă, vom începe această campanie pentru sportul de masă pentru că de acolo vor rezulta campionii ulteriori”, a declarat primarul Craiovei, care a anunţat şi o campanie, în perioada următoare, de reabilitare a terenurilor de sport din şcoli.
cu scaune-oala, ca cele din gara … cand ploua se face baltoaca pe sezut, nu se poate aseza nimeni, iar dupa o vreme nu mai poti sa stai deloc in ele, intra jegu’-n fibra si se ia continuu pe haine … o sa mai auzim de chestia asta …
Comments are closed.