Baia Mare, cam mică pentru Ştiinţa

0
1005

Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova 0-4

Au marcat: Gustavo Vagenin 9, M. Constantin 15 – penalty, Bălașa 54, Koljic 56.

Minaur Baia Mare: Gudea – Duruș (Dunca 59′), Oiță, Mih. Lazăr, Simion – Micaș (R. Rus 81′), Donca (Chinde 59′), Ad. Neacșu (D. Matei 46′) – Ciocan, Cip. Stanciu, Văsălie (V. Giurgiu 59′). Antrenor: Ciprian Danciu

Universitatea Craiova: Lazar 6 – Bălașa 7, M. Constantin 7, Screciu (cpt.) 6, Vătăjelu 6 – Gustavo  7 (Vînă 46′) 5, Al. Crețu 6, D. Nistor 7 (Ivanov 46′) 6, Baiaram 5 (Fedele 46′) 6 – Markovic 6 (Mih. Roman 58′) 6, Koljic 7 (Vlădoiu 58′) 6. Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: ”Viorel Mateianu” (Baia Mare – Maramureș).

Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş); Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Tiberiu Gabor (Reghin).

Ştiinţa a descins în “Dealul Florilor” din postura de deţinătoare a trofeului şi totodată favorită la păstrarea lui. Avizată de surprizele provocate de Filiaşi, trupa lui Reghecampf a tratat serios liderul seriei C10, antrenat de Ciprian Danciu, cel care, acum două decenii, a făcut parte din celebrul „lot Neţoiu”, adus în Bănie de la Rocar şi relocat apoi la Dinamo. Nu mai puţin de 27 de ani trecuseră de la ultima prezenţă a Ştiinţei în „Dealul Florilor”, iar atunci, trupa antrenată de Victor Piţurcă, pe teren cu Gică Craioveanu, Stângă, Papură, Gane, Cristescu sau Gabi Popescu ceda cu 2-0 în faţa ultimei generaţii de vază a Maramureşului, din care făceau parte Frunză, Negrea, Oană, Ghindă şi Piroşka. De-a lungul timpului, Craiova a fost cu ochiul pe talentele băimărene, iar uriaşul şeptar al Craiovei Maxima, Zoli Crişan, dar şi Romică Buia ori Cristi Vasc au fost jucători foarte de apreciaţi şi iubiţi în Bănie. Ultimul sosit la Universitatea din zona Maramureşului, Alex Mărieş, antrenat chiar de Ciprian Danciu, la Comuna Recea, a fost detaşat temporar de olteni  la Poli Iaşi.

Baia Mare a ţinut să-şi onoreze postura de gazdă şi a cheltuit peste 60.000 de euro pentru o nocturnă mobilă, dar, din cauzele cunoscute, localnicii n-au putut viziona din tribune spectacolul aşteptat. Din păcate, suprafaţa de joc a semănat cu un câmp de luptă, denivelată şi cu adevărate tranşee săpate de-a lungul terenului.

Laurenţiu Reghecampf i-a menajat pe Pigliacelli, Ivan, Găman, Bancu şi Houri, dar formula de start a fost oricum redutabilă, iar în primul sfert de oră s-a decis calificarea. Koljic a scos o lovitură de la 20 de metri şi un penalty, transformate de Gustavo, respectiv Marius Constantin. Veteranul stoper şi-a făcut un cadou pentru recenta aniversare, cu primul gol al său pentru Ştiinţa şi totodată a încheiat seria ratărilor de la punctul cu var ale oltenilor.

Şi în repriza secundă Universitatea Craiova a marcat de două ori în primul sfert de oră. Primul gol tot din fază fixă, Bălaşa deviind inteligent cu capul serviciul lui Vînă, apoi Markovic a centrat ideal pentru detenta lui Koljic. Cu calificarea decisă devreme, am remarcat revenirea pe teren, după aproape doi ani de absenţă, cauzată de problemele la inimă, a lui Mihai Roman. Acesta a fost faultat în careu în ultimul minut, dar arbitrul nu s-a mai „complicat” cu un încă un penalty. Deţinătoarea Cupei rămâne în cursă pentru păstrarea trofeului, obiectiv de neratat în acest sezon pentru formaţia lui Reghecampf, ţinând cont şi de echipele rămase în competiţie.

 

 

 

 

 

 

 

 

liga2.ro