Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi vicepreşedinte al Grupului Interregional „Dunărea“, Ion Prioteasa, participă la Forumul anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

0
49

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi vicepreşedinte al Grupului Interregional „Dunărea“, Ion Prioteasa, participă la Forumul anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), organizat în perioada 28 – 29 octombrie, în Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Anul acesta, îi revine României onoarea de a găzdui această importantă întrunire, după ce, la prima sa ediţie, Forumul SUERD a avut loc în Germania, la Regensburg. „Primim un semnal pozitiv pentru ţara noastră, care, de altfel, este unul dintre iniţiatorii strategiei, alături de Austria”, susţine şeful administraţiei doljene.

“Este momentul unei evaluări a rezultatelor obţinute în cei doi ani care au trecut de la adoptarea strategiei, o analiză a modului în care această abordare macro-regională răspunde necesităţilor comune ale statelor riverane şi provocărilor actuale. În egală măsură, vor fi purtate discuţii în perspectiva următoarei perioade de alocări financiare, cu accent pe identificarea acţiunilor şi iniţiativelor cărora trebuie să li se acorde prioritate. Se urmăreşte cu precădere felul în care obiectivele SUERD privind creşterea economică, crearea de locuri de muncă, asigurarea unui echilibru între dezvoltarea economiei și protecția mediului sunt transpuse în politicile guvernamentale ale fiecărui stat.

În privința retrospectivei, a fost lansat anul acesta un raport de evaluare care conține concluzii pozitive despre modul în care strategia a promovat și a ajutat la implementarea unor proiecte transnaționale de impact pentru regiunea Dunării și aici se invocă și construirea podului de la Calafat – Vidin, odată cu realizarea căruia se închide o verigă importantă din rețeaua transeuropeană de transport, așa-numita TEN-T….”