Vineri 30 August ora 11:00 pe esplanada Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova este invitată întreaga comunitate a municipiului Craiova la Festivitate de Închidere a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” 2019 care a ajuns anul acesta la cea de a 7 a ediție și reprezintă o acţiune creativă dar și creatoare de opere în patrimoniu cultural craiovean.
Autoare a aproape 40 de lucrări de sculptură în marmură, Craiova este un brand cultural la nivel internaţional. Amprenta culturală a marelui artist român Constantin Brâncuși rămâne fixată în conștiința națiunii iar orașul Craiova se bucură de privilegiul unui patrimoniu internațional al creațiilor celui care a pășit pentru prima dată în lume pe drumul modernismului.
Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă comunității produse originale asigurând orașului un loc special pe harta turismului cultural internațional. Acest proiect a fost un succes încă de la început și anul acesta a continuat cu o temă de larg interes: Sportul ca expresivitate a mișcării
Cei cinci sculptori, prezenți anul acesta, își au originea în țări de mare importață istorico-culturală. Di Prospero Marino sosit din Italiava îmbogății peisajul cultural municipal cu lucrarea:Spatial Contortion. Un reprezentant al celei de-a doua artă venit din Ecuador, Estrella Gavidia Milton Ramon, a executat lucrarea: Organic Geometry. Cu dublă naționalitate Ferhat Ozgur Gorel provenind din Turcia și activând de mulți ani în Georgia ne oferă prin măiestria artei sale la Craiova lucrarea: The Shadow Player. România este prezentă cu două nume de referință și notorietate la nivel național și internațional: Petre Virgiliu Mogoșanu un craiovean talentat și ispirat cu premii și participări internaționale, a doua oară consecutiv prezent laSimpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” a elaborat lucrarea monumentală Volumes and Trajectoriesși domnul profesor Emilian Popescu curator anul acesta al proiectului care a pus în operă lucrarea Flacăra eternă.