Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova a găzduit, ieri, în sala „Nicolae Romanescu”, conferinţa de final a proiectului „Maximizarea avantajelor comparative în regiunile transfrontaliere”, derulat de Universitatea din Craiova.
Proiectul a fost implementat pe o durată de 18 luni, respectiv în perioada ianuarie 2011 – iunie 2012 pentru promovarea cooperării între institutele de cercetare ale universităţilor şi întreprinderi în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării.
Grupurile ţintă au fost personalul universităţilor implicate în proiect, funcţionari publici, manageri de şcoli, manageri ai unor companii private, lideri ai unor ONG-uri, reprezentanţi ai etniei rrome, femei.
S-au format 40 de specialişti în relaţii transfrontaliere
În perioada 1-8 aprilie 2012 în cadrul Universităţii „St. Cyril şi St. Methodius”, a avut loc programul de capacitare prin care 20 de cursanţi din Romania şi 20 de cursanţi din Bulgaria au fost pregătiţi de experţi şi de cadre didactice cu experienţa în domeniul cooperării transfrontaliere. În perioada 22-29 aprilie 2012, aceleaşi cursuri de formare şi perfecţionare în domeniul cooperării transfrontaliere au avut loc şi la Universitatea din Craiova, fiind mai apoi continuate prin metoda distance learning.
În perioada 12-13 aprilie a avut loc la Veliko Turnovo, în cadrul Universitatii St. Cyril si St. Methodius, conferinţa de final a proiectului: „Maximization of comparative advantages of border regions”, conferinta la care au participat profesori si experti in domeniul cooperarii transfrontaliere de la Universtati de prestigiu cum ar fi: Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Oradea, Universitatea din Craiova si Universitatea din Veliko Turnovo
În data de 14 iunie a.c., la Veliko Turnovo a avut loc întâlnirea finală de evaluare a proiectului în care au fost analizaţi indicatorii proiectului, care au fost îndepliniţi în proporţie de 100%.