Noutăţi la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”

0
1093

Cu o activitate de peste 100 de ani, înfiinţat în 1870, Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova îşi onorează trecutul, trăieşte în prezent, dar îşi pregăteşte şi viitorul. Astfel, anul şcolar 2017-2018 vine, pentru cei care vor să urmeze cursurile unităţii de învăţământ, cu o noutate şi o continuare în ceea ce priveşte procesul educaţional.

velovanLa Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” sunt în plină desfăşurare probele susţinute de elevii care vor să urmeze profilul vocaţional, dar activitatea merge mai departe. Astfel, pentru anul şcolar 2017-2018, manageriatul îşi pregăteşte oferta şi o  prezintă. „Suntem în al IV-lea an când înfiinţăm o clasă de a V-a, cu program intensiv de predare a limbii engleze. Admiterea elevilor în acest segment educaţional se face pe baza susţinerii şi promovării unui test de aptitudini de cunoştinţe de limba engleză. Pot spună că înscrierile se fac la secretariatul unităţii noastre, în perioada 29 mai – 12 iunie, testul fiind susţinut pe 13 iunie, proba scrisă având loc în intervalul 9:00 – 10:00, iar cea orală se va desfăşura în aceeaşi zi, de la ora 11:00, conform planificării. Afişarea rezultatelor va avea loc în aceeaşi zi, iar contestaţiile se depun la sediul nostru, a doua zi după afişarea rezultatelor, între orele 9:00 – 11:00”, a precizat prof.  Vasile Voinescu, director al Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”.

O noutate este deschiderea programului de pregătire psihopedagogică şi metodică a maiştrilor instructori absolvenţi de şcoli postliceale/colegii din învăţământul terţiar nonuniversitar/şcoli de maiştri în domeniu şi a antrenorilor absolvenţi de liceu, urmat de o şcoală de antrenori, şcoli postliceale ori colegii de învăţământ terţiar nonuniversitar de profil, cu specializarea în ramura de sport respectivă.

„Suntem la început cu acest proiect şi urmărim certificarea competenţelor psihopedagogice pentru profesia didactică. Trebuie depuse mai multe documente, înscrierea urmând a avea loc în perioada 1-20 iunie, la secretariatul nostru. Proiectul se va derula în regim de taxă, pe parcursul a două semestre, în vacanţele şcolare şi în week-end-uri, însumând 214 de ore. Nu am stabilit cuantumul în bani, dar pot spune că va fi unul accesibil”, a mai menţionat Vasile Voinescu.