„Alamaharp” – recital de corn și harpă susținut de Roxana Cherciu și Rozalia Pataki

0
438

Fragmente din „Peer Gynt” de Edvard Grieg, operele „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni și „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, suitele de jazz de Dmitri Șostakovici și „Carnavalul animalelor” de Camille Saint-Saens, dar nu numai, vor putea fi ascultate, astă-seară, în cadrul recitalului „Alamaharp”, susținut de Roxana Cherciu (corn) și Rozalia Paraki (harpă). Evenimentul are loc cu începere de la ora 19.00, în cadrul stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii „Oltenia”, și este găzduit de Muzeul de Artă Craiova. Preţul biletelor este de 10 lei, iar pentru elevi, studenţi și pensionari – 5 lei.

Născută la Craiova, în anul 1989, Roxana Cherciu a absolvit cursurile Liceului de Artă „Marin Sorescu” (promoţia 2008). După ce, iniţial, a studiat trompeta, s-a transferat ulterior la clasa de corn a prof. Vasile Bordenciu, remarcându-se cu prilejul participării la olimpiadele şcolare de profil.
În anul 2012 a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca – Facultatea de Interpretare Muzicală (clasa prof. univ. dr. Alexandru Marc), actualmente frecventând cursurile de masterat ale aceleiaşi prestigioase instituţii de învăţământ muzical superior (tot sub îndrumarea prof. Alexandru Marc). În calitate de artist instrumentist, a colaborat cu Filarmonicile „Oltenia” (în prezent este membră a Orchestrei Simfonice), „Ion Dumitrescu” din Rm. Vâlcea, Sibiu, Piteşti şi Teatrul Liric „Elena Teodorini” (actualmente Opera Română Craiova).

Rozalia Pataki s-a născut în anul 1987, la Reşiţa. A început studiul harpei la vârsta de zece ani, în cadrul Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, cu prof. Stella Dinulescu, de a cărei îndrumare a beneficiat inclusiv pe parcursul studiilor finalizate la Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timişoara. Apoi, în anul 2010, şi-a încheiat studiile de masterat în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ muzical superior, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefana Graţiela Negruţiu, la secţia de Stilistică a interpretării muzicale – muzică de cameră. Abordează stiluri şi genuri muzicale diferite, atât în domeniul muzicii de cameră, cât şi al concertului cu acompaniament de orchestră. În prezent activează ca artist instrumentist în cadrul Orchestrei Filarmonicii „Oltenia”.

***

 În program (aranjamente muzicale – Vasile Bordenciu):

Edvard Grieg: Cântecul lui Solveig din suita nr. 2 „Peer Gynt”, op. 55

Pietro Mascagni: Intermezzo din opera „Cavalleria rusticana”

Gaetano Donizetti: Aria „Una furtiva lagrima” din opera „Elixirul dragostei”

Charles Gounod/Johann Sebastian Bach: „Ave Maria”

Dmitri Șostakovici: Vals din Suita a II-a de jazz

Camille Saint-Saëns: „Lebăda” din suita „Carnavalul animalelor”

Henriette Renié: „Pârâul” (harpă solo)

George Gershwin: „Summertime”

John Lennon: „Imagine”

Daniel Alomía Robles: „El Condor Pasa”

Astor Piazzolla: „Oblivion”

Alphonse Hasselmans: „La toile” (harpă solo)

***: „Russian medley”

Vasile Popovici: „Sara pe deal”

***: „Mocirița”