Teatrul „Colibri”, invitat la Festivalul Internațional de Arta Animației „Euromarionete”

0
56

Artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova vor participa, la începutul lunii viitoare, la Festivalul Internațional de Arta Animației „Euromarionete”, organizat la Arad de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” – Secția Marionete. Festivalul, anunță promotorii, are toate ingredientele unui eveniment păpușăresc de zile mari: cei mai talentați artiști, cele mai frumoase povești și cele mai haioase păpuși!

„Euromarionete” se bucură deja o tradiție, această a XVI-a ediție desfășurându-se în perioada 3-10 mai și reunind la Arad artiști inspirați din trupe reprezentative ale scenei de animație atât din țară, cât și din străinătate. Alături de artiștii români răspund „prezent” invitației organizatorilor maeștri păpușari din Germania, Spania și Ungaria.

Teatrul „Colibri” va aduce pe scena arădeană două reprezentații. Prima va avea loc pe 6 mai – „Prietenii Motanului Încălțat”, un  spectacol – propunere  de  interpretare  a  cunoscutei povești venită din partea actriței Iulia Cârstea, care semnează scenariul și regia. Publicul o va regăsi în distribuție alături de actorii Daniel Mirea, Oana Stancu, Alis Ianoș și Emanuel Popescu. Cealaltă va fi oferită pe 7 mai – „Beatles, My Love” – o expoziţie vivantă, inspirată de muzica Beatlesilor, ce mediază întâlnirea publicului cu păpuşi din spectacolele care nu mai fac parte din repertoriul actual. Reprezentaţia îi are în distribuţie pe actorii Rodica Prisăcaru, Mugur Prisăcaru, Ionica Dobrescu și Iulia Cârstea.

Alături de artiștii Teatrului „Colibri”, la Festivalul Internațional de Arta Animației „Euromarionete” vor mai participa Teatrul de animație „Țăndarică” (București), Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești – secția Teatrul pentru Copii „Ciufulici”, Teatrul pentru copii „Arlechino” din Brașov, Teatrul „Regina Maria” din Oradea – Trupa „Arcadia”, precum și artiști independenți din țară.