„Cântăreţii din Bremen” se fac auziţi, din nou, la Teatrul de păpuşi

0
238

Basmul atât de îndrăgit scris de Fraţii Grimm, „Muzicanţii din Brema”, transpus în scenă de actorii păpuşari ai Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”, este prezentat, din nou, celor mai mici spectatori, dar nu numai. Spectacolul „Cântăreţi din Bremen” – a cărui premieră a avut loc în anul 2005 – începe la ora 12.00 şi are loc pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini”. Scenariul îi aparţine regretatului Patrel Berceanu, regia este semnată de Valentin Dobrescu, scenografia – de Mirela Tofan-Dore, iar muzica este compusă de Alin Macovei-Moraru.

Povestea, după cum bine ştiţi, se referă la patru animale – un cocoş, o pisică, un câine şi un măgar – care, bătrâne fiind şi devenind nefolositoare, urmează să fie ucise. Reuşesc să fugă însă, întâlnindu-se întâmplător pe drum, iar la propunerea măgarului pornesc prin pădure spre Brema. Îşi petrec noaptea într-o casă ce aparţinea unor tâlhari, pe care îi sperie, aceştia părăsind-o în grabă, lăsând sălaşul animalelor. În Bremen există astăzi un monument a lui Gerhard Marcks (1953) care reprezintă cele patru animale din poveste.

Îşi intră în roluri actorii Teatrului de păpuşi craiovean Mugur Prisăcaru, Iulia Cârstea, Daniel Mirea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu şi Alla Cebotari. Un bilet la spectacol costă 5 lei pentru copii şi 7 lei pentru adulţi.