Cursul „Basic Surgical Skills”, la UMF Craiova

0
117

Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) – filiala Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, în colaborare cu Catedra de Anatomie a UMF Craiova organizează, în perioadele 1-3 martie şi 8-10 martie, cursul practic “Basic Surgical Skills”, ediţia a VII-a. Cursul se adresează studenţilor şi rezidenţilor medicinişti şi vrea să le ofere posibilitatea de a lua contact cu lumea chirurgiei şi de a-şi testa aptitudinile necesare unei eventuale cariere în domeniu.

Tematica include: măsuri de asepsie/antisepsie, instrumentar chirurgical de bază, noduri chirurgicale, managementul plăgii, suturi, bandaje şi pansamente, hemostază, rezecţii şi anastomoze intestinale, anastomoze vasculare, laparoscopie. Cursul va avea loc în Sala 7 de anatomie din clădirea veche a Universităţii de Medicină şi Farmacie. Înscrierile se fac inclusiv astăzi, la adresa http://craiova.sscr.ro/craiova/BSS.

 

Taxa de participare la acest workshop este de 110 RON pentru membrii cotizanţi SSCR, respectiv 140 RON pentru non-membri. Ea acoperă materialele consumabile şi alte cheltuieli administrative necesare desfăşurării cursului.