Am ajuns în perioada în care un card crypto nu mai este cu nimic diferit de cardurile cu care ne-am obișnuit cu toții. Cu un card pentru criptomonede ai posibilitatea de a-ți achita cumpărăturile într-un magazin fizic sau online, de a retrage numerar prin intermediul bancomatelor, etc.
De obicei, astfel de tranzacții cu criptomonede sunt convertite în monedă fiduciară, la cel mai bun tarif și fără achitarea taxelor suplimentare. Am ajuns în perioada în care procesul este simplificat la maxim pentru confortul utilizatorului. În acest articol descriem care sunt caracteristicile cardurilor crypto și cum le poți utiliza în viața de zi cu zi.
Caracteristicile cardurilor crypto
Îți mai amintești de vremurile în care doar începeai să te obișnuiești cu un card bancar? Păi, iată că cu un card crypto n-o să-ți ia mult timp să te acomodezi, pentru că ele se aseamănă cu cele cu care deja te-ai obișnuit. Totuși, înainte de a începe utilizarea cardurilor crypto, ar fi bine să cunoști și unele caracteristici ale acestora.
● Cardurile crypto funcționează în tandem cu sistemele de plată MasterCard și Visa. Proprietarul unui astfel de card are posibilitate de a plăti cu acesta oricând și oriunde dorește.
● Cardul crypto îți oferă acces 24/24 la fondurile tale atât în crypto, cât și în monedă fiduciară.
● În acest tip de operațiuni nu există intermediari, de aceea timpul de prelucrare și costul acestor operațiuni cu criptomonede sunt reduse.
Cum utilizezi un card crypto?
În cazul în care deja te-ai înregistrat cel puțin o dată la o bancă sau la un schimb de criptomonede, atunci să știi că procedura este mereu aceeași. Dar se pune întrebarea, care totuși sunt modalitățile prin care utilizatorul poate retrage criptomonedele utilizând un card crypto? În ceea ce urmează, îți vom relata 3 opțiuni de utilizare a acestora, în dependență de modul de de organizare a sistemului emitentului.
Opțiunea 1
Prima opțiune constă în faptul că cardul crypto este conectat la un cont de bursă, care lucrează ca un intermediar. Deci, utilizatorul dă comandă de un card crypto, iar primindu-l îl poate conecta prin aplicație la contul său de la bursă. După ce acesta este înregistrat și legat, utilizatorul îl poate utiliza cu ușurință.
Cu toate acestea, achizițiile rămân în monedă fiduciară, iar criptomoneda merge la bursă, care ia locul unui schimbător online. Acest lucru se întâmplă pentru că majoritatea magazinelor din întreaga lume încă nu sunt pregătite pentru plăți în criptomonede.
Opțiunea 2
Opțiunea numărul 2 presupune faptul că utilizatorului i se pun la dispoziție mai multe conturi de valută (Euro, Dolar American sau orice altă valută) și un card. Acesta poate alege ce cont valutar dorește să-l utilizeze pentru a transfera criptomoneda. În acest proces mai este nevoie și de o cheie legată de contul utilizatorului, care fiind introdusă în fereastra de retragere din portofelul crypto, convertește criptomoneda în monedă fiduciară. După aceasta, odată ce criptomoneda a fost convertită în monedă fiduciară, aceasta poate fi trimisă la cardul crypto.
Opțiunea 3
Opțiunea 3 constă în faptul că utilizatorul are la dispoziție un card crypto, un cont în monedă fiduciară și un portofel Bitcoin. Toate acestea sunt stocate doar într-un singur loc – aplicația de pe telefonul mobil sau calculator. Această opțiune este un fel de bancă mobilă, în care toate cardurile tale sunt conectate și gestionate ușor prin intermediul unei aplicații.
Această modalitate este considerată a fi cea mai convenabilă, deoarece tot de ce ai nevoie este concentrat într-un singur loc: atât criptomoneda, cât și moneda fiduciară. Pe lângă aceasta, aplicația îți permite să verifici comisioanele pentru operațiunile pe care dorești să le efectuezi.
Însă, sunt și dezavantaje la această opțiune. Astfel de carduri sau aplicații au restricții în ceea ce privește suma maximă care poate fi păstrată, cât și suma maximă care poate fi retrasă într-o zi.
Concluzie
Deci, după cum observăm din cele scrise mai sus, în perioada actuală avem mai multe opțiuni de utilizare a cardurilor crypto, cât și o diversitate a acestora, cum ar fi: Revolut, Betconix, AdvCash, Spectrocoin, Coinbase, Amon, Bitpay, Bitnovo, etc. Sperăm că informațiile prezentate ți-au fost de folos și ai dori să investești deja și tu în Bitcoin. În această aventură te inițiaă Bitcoin Loophole!