Guvernul a definit o structură a calendarului pentru aprobarea bugetului de stat pentru 2016, astfel că, potrivit estimărilor Executivului, acesta va putea intra în procedura de vot final în Parlament în jurul datei de 15 decembrie.
“S-a definit o structură standard a acestui calendar şi încercăm să o respectăm. În perioada imediat următoare, ordonatorii de credite îşi vor completa anexele, undeva spre sfârşitul săptămânii vom avea şi liniile de ordonatori secundari şi terţiari completate pentru a avea structura defalcată a bugetului pe 2016. Aceste lucruri ar trebui finalizate undeva spre 2 decembrie, cel târziu 5 decembrie cu acordul şi prin înţelegerea acestor elemente şi prin acceptul acestor elemente la Ministerul de Finanţe”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
El a precizat că nu crede că proiectul bugetului de stat va putea sta în consultări publice mai târziu de 10-11 decembrie, pentru că se va intra în criză de timp. “Din 5 decembrie, cel târziu, bugetul complet detaliat va fi supus unei consultări publice, aşadar va fi prezentat la nivelul Ministerului de Finanţe pentru o consultare publică. Nu cred că vom reuşi să stăm în consultare publică mai mult de o săptămână, pentru că intrăm în criză de timp şi intenţia iniţială este să avem bugetul aprobat undeva în jurul datei de 15 decembrie, aşadar va rămâne în consultare publică până în 10-11 decembrie, când va fi aprobat în Guvern şi va fi putea fi transmis Parlamentului pentru a intra în dezbaterile parlamentare din comisiile de specialitate. După dezbaterile din comisii, va ajunge în comisia de buget-finanţe cu amendamentele pe care să vedem în ce măsură deputaţii şi senatorii le vor prezenta, amendamentele vor intra în comisia de analiză în comisia de buget-finanţe, va intra apoi în vot final în jurul datei de 15 decembrie, estimăm noi”, a arătat Dan Suciu.