În epilogul derby-ului / Echipa lui Mititelu s-a întors pe „Ion Oblemenco”

0
372

Echipa lui Adrian Mititelu a jucat mai întâi un meci oficial pe „Ion Oblemenco”, cu rivala CS, şi abia apoi a reuşit să intre în posesia arenei. Mititelu s-a prezentat încă de la prima oră la stadion, dar a fost amânat pentru după-amiază, când executorul judecătoresc a pus în aplicare decizia Tribunalului Dolj. Către seară, echipa lui Mititelu a efectuat deja primul antrenament pe arena unde sâmbătă remizase cu CS Universitatea. Mititelu şi-a exprimat disponibilitatea de a ceda 30 % din acţiunile echipei către alţi acţionari, inclusiv către Primărie, dar după ce se va efectua reorganizarea clubului, care are datorii de peste 4 milioane de euro. În aceste condiţii, CS Universitatea, care avea programat un antrenament pe unul dintre terenurile complexului, s-a refugiat pe stadionul „Extensiv” din Parcul Romanescu. “Bravo lui că a intrat! Dar să se bucure cât mai are timp, că în curînd stadionul va fi dărâmat! N-o să mai joace acolo. Sunt dezamăgit de 2 lucruri: că nu l-am învins şi că un proiect solid şi serios nu a prins la public. Dacă am fi câştigat, noi am fi fost aplaudaţi” a declarat ieri Silvian Cristescu. De bucurie că a ocupat arena, Mititelu a programat acolo miercuri, de la ora 19, meciul cu Minerul Motru, care trebuia să se joace sâmbătă.

La împărţirea fanilor, FCU a avut câştig de cauză

Meciul celor două Universităţi a demonstrat că echipa lui Mititelu păstrează supremaţia în Bănie la nivel de fani, însă şi CS U şi-a format deja un grup de susţinători. Aceştia, fiind până recent alături de FCU, nu o consideră pe aceasta rivală, dar şi-au pierdut răbdarea cu Mititelu. De partea cealaltă, fanii FCU sunt agresivi la adresa minorităţii care a , numindu-i trădători, iar echipa autorităţilor o „clonă”. Împărţirea pe stadion a fost următoarea: Peluza Sud 100 % cu FCU, Peluza Nord 100 % cu CSU, cu o superioritate numerică evidentă a celor din Sud. La tribuna a II-a, acolo unde s-a poziţionat şi Adrian Mititelu, circa 60 la sută au fost fanii echipei sale, cam până în preajma stemei, ceilalţi, spre Peluza Nord, fiind mai degrabă cu CSU. La tribuna I opţiunile au fost împărţite, de obicei acolo luând loc microbişti care susţin ambele echipe. În sfârşit, la tribuna oficială şi tribuna 0, CSU a avut superioritate.

Gogoaşă, învingător prin KO

Andrei Preda, portarul de rezervă şi suporterul FCU, i-a bătut înainte de meci atât pe Pleşan, cât şi pe Cristescu. Se spune că „Gogoaşă” ar fi vrut să-l contrazică pe directorul sportiv al CSU, care declarase că nu există cineva în Craiova care să-i dea vreo palmă. „S-a lovit de cotul meu şi am înţeles că i-a căzut şi un dinte” şi-a permis „Gogoaşă” şi o ironie la final. „Gogoaşă a punctat din primul minut” s-a amuzat şi Mititelu. Mai serios pare Cristescu, care a declarat că Andrei Preda s-ar droga şi l-a avertizat pe Adrian Mititelu că va avea “o surpriză”. „Oamenii care iau multe vitamine sunt iresponsabili. Se ştie cine îi ajută, sunt dealeri. Am depus o plângere, plus că poliţia a sărit pe victimă, nu pe atacatori, tipic românesc. Prima dată a fost incidentul cu Pleşan, nu s-a luat nici o măsură. Regia a fost făcută dinainte, exact ca la Severin. În zilele următoare veţi avea o mare surpriză în legătură cu oferta care i s-a făcut lui Mititelu. Mai multe nu spun, dar s-au întâmplat prea multe lucruri. Nu poţi lăsa nişte infractori în libertate. Mititelu are 403 procese pe rol” a spus Cristescu.

Balaj s-a antrenat pentru Europa League

Ca şi în tur, nu au fost probleme din acest punct de vedere. Balaj a arbitrat în general bine. Stoianof putea primi „roşu” la intrarea din primele minute, dar băimăreanul s-a temut să-l elimine din start şi în încingă şi mai mult atmosfera. După ce a arbitrat derby-ul Craiovei, Balaj va conduce la centru, joi, partida dintre echipa daneză Esbjerg şi formaţia belgiană Standard Liege, din etapa a V-a a grupei C din Europa League.

Record de spectatori

Derby-ul Craiovei a fost la un pas de a egala de unul singur cea mai slabă rundă din Liga I, adică etapa a zecea, care a adunat 22.200 de spectatori. În primul eşalon doar două meciuri au adus mai mulţi spectatori anul acesta: Dinamo – Steaua (29.000) şi Dinamo – Petrolul (24.708). Etapa din acest weekend a fost cea mai prolifică a actualei ediţii a Ligii secunde, cu un total de 33.700 spectatori. Pe lângă meciul de la Craiova, la Gloria Buzău – Rapid au fost  7.000 de spectatori, recordul absolut al seriei I. 10 echipe din Liga I nu au reuşit să adune pe teren propriu până acum mai mulţi spectatori decât au fost la meciul de pe „Ion Oblemenco”: FC Vaslui, Astra, Corona, Gaz Metan, Ceahlăul, Viitorul, FC Braşov, Chiajna, Săgeata. Recordul de spectatori de la duelul Universităţilor a urcat CSU pe locul 1 din punct de vedere al mediei de spectatori pe teren propriu în Liga a II-a, cu aproape 5.200, faţă de cei 4160 ai Rapidului.

Galeriile au avut coregrafii

Peluza Sud a fost pentru prima dată deschisă la un mecu al CSU, în urma înţelegerii dintre conducătorii acestei echipe şi galeria echipei lui Adrian Mititelu. Aceasta a fost numeroasă şi a avut şi o coregrafie de început, în jurul stemei cu leul fiind afişat palmaresul, iar mesajul care a însoţit-o a fost „Istoria ne aparţine”.  Pe lângă Mititelu şi Olguţa Vasilescu, cei de la PS 97 i-au înjurat şi pe Craioveanu, Badea, Stângă şi Lung. De partea cealaltă, gruparea Sezione Ultra’, care şi-a declarat susţinerea pentru CS Universitatea, a fost mai numeroasă ca de obicei, şi a afişat o coregafie aniversară la Peluza Nord, recent împlinindu-se 13 ani de la înfiinţarea respectivei grupări. „Tu ce făceai acum 13 ani?” a fost mesajul

Au uitat momentul de reculegere

Tensiunea care a cuprins derby-ul de pe „Ion Oblemenco” a făcut şi ca meciul să întârzie cu un sfert de oră. Şocaţi probabil de atmosfera potrivnică, organizatorii au uitat să introducă şi un moment de reculegere pentru cel care a fost Doru Văetişi, masorul Craiovei Maxima. Acesta a decedat sâmbătă, din cauza unei boli crunte, la doar 53 de ani.