Comedia muzicală „Bună seara, domnule Wilde!” revine pe scena Liricului craiovean

0
464

Teatrul Liric ,,Elena Teodorini” vă invită la un nou spectacol din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, aflat în plină desfășurare. Este vorba despre comedia muzicală „Bună seara, domnule Wilde!”, după piesa de teatru „Ce înseamnă să fii onest” de Oscar Wilde, în regia artistică și adaptarea Alinei Rece, care este prezentat astăzi, 26 octombrie, de la ora 19.00. Scenografia este realizată de Răzvan Drăgănescu, coregrafia – de Francisc Valkay, iar muzica este compusă de Alexandru Iosub, cel sub a cărui baghetă dirijorală are loc reprezentația de astă-seară.

Intriga piesei se construiește în jurul jocului de-a viața. Tinerii Algernon (Laurenţiu Nicu) și Jack (Cosmin Vasilescu) jonglează cu propriile identități până când fantasma ia locul realității. Nici măcar din iubire Cecily (Anca Ţecu) și Gwendolen (Edith Mag), tinerele de care cei doi se îndrăgostesc, nu-i pot accepta decât prin falsele identități pe care aceștia și le creaseră. Povestea este spusă în stilul umorului englezesc tăiat de note idilic moralizatoare specifice lui Wilde. Mai interpretează Dragoş Dragomirescu (Lady Bracknell), Lelia Vais (Miss Prism), Eva Ştefănescu (Marianne), Dan Cornescu (Chasuble) și Dragoş Teodorescu (Lane).

„Să montezi comedie în aceste timpuri tulburi de criză, poate însemna, paradoxal, un gest de curaj, o tentativă de a oferi o alternativă terapeutică, de limpezire şi reaşezare a scării valorilor morale şi sociale. Cred că actorii de comedie pot fi asociaţi cu binefăcătorii unei societăţi debusolate. Spectacolul nostru intenţionează să ofere imaginea unei lumi curate şi fericite, un semn de speranţă, faptul că valori autentice precum prietenia, sinceritatea, disponibilitatea de sacrificiu pentru împlinirea ta şi a celorlalţi în plan sufletesc sunt încă vii şi rezistă într-un colţ de lume, fie ea şi reinventată. Împreună cu actorii, sperăm să captăm în spectacol, în spaţiul inefabil al scenei, dincolo de filonul comic cu virtuţi vindecătoare, Adevărul, Binele şi Frumosul, singurele valori care fac scena vie, singurele care ne reamintesc faptul că teatrul este o artă”, spune regizoarea Alina Rece.