Consilierii municipali au votat, în plenul de ieri, închirierea stadionului „Extensiv” din Parcul „Nicolae Romanescu” la un preț de 2.000 de euro pe lună. Experții au precizat însă că stadionul mai are încă nevoie de investiții pentru a putea fi omologat astfel încât să găzduiască meciurile din campionat ale CS U Craiova.
Proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului de pornire al chiriei pe care municipalitatea o va plăti pentru stadionul „Extensiv” a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Raportul de expertiză ce propune un preț de plecare, în funcție de dotările pe care le are, de la 2.000 de euro pe lună, a fost votat de toți consilierii municipali care au fost prezenți ieri în sală. Președintele de ședință, Răzvan Socoteanu, a lecturat proiectul de hotărâre, apoi l-a supus la vot fără ca vreunul dintre consilieri să aibă intervenții pe marginea lui. De altfel, în lipsa primarului Lia Olguța Vasilescu, toată ședința s-a desfășurat rapid, toate cele 53 de proiecte de hotărâre fiind votate într-un timp-record de o jumătate de oră, cu o rapiditate mai mare de un proiect pe minut.
Evaluarea, făcută de o altă firmă
Aleșii locali au acceptat, așadar, raportul de expertiză întocmit de o firmă din Baia Mare, Rova Parteners SRL. Inițial, mai precis pe data de 24 iulie, municipalitatea comandase firmei AMT Service SRL din Craiova – cu care deține un contract pentru evaluarea de bunuri mobile și imobile – să facă o evaluare a stadionului „Extensiv”. Firma i-a răspuns însă autorității locale că nu poate să facă expertiza întrucât a mai întocmit un raport de evaluare, cu 5 luni în urmă, pentru același bun, beneficiarul fiind SC Nick SRL Craiova, care este administratorul judiciar al societății Extensiv Com SRL. Primăria Craiova a lansat din nou oferta și firma din Baia Mare s-a arătat interesată să realizeze această lucrare. După cum reiese din raport, expertiza s-a făcut în câteva zile și a fost realizată pe baza documentelor pe care proprietarul le-a pus la dispoziție.
Terenul de joc, în stare bună
Expertiza precizează însă că, așa cum arată acum, stadionul „Extensiv” nu poate fi folosit, el nefiind nici omologat pentru meciurile din campionatul național, scop pentru care urmează să fie folosit. Evaluatorii au menționat că tribunele și cabinele pentru transmisiile televizate ale partidelor – care au fost modernizate în 2008 – sunt printre puținele dotări în stare bună ale arenei. Terenul de joc este acoperit cu gazon natural și poate fi folosit, însă vestiarele, cabinetele medicale și grupurile sanitare nu sunt potrivite pentru a fi folosite. Concluzia evaluatorilor este că municipalitatea trebuie să ia în considerare faptul că sunt necesare investiții pentru ca stadionul „Extensiv” să fie omologat. În stare în care se găsește, arena era folosită pentru jocurile de „old boys”.
Demolările încep în octombrie
Stadionul „Ion Oblemenco” va fi modernizat integral cu fonduri de la bugetul de stat și o parte de la bugetul local, autoritățile locale fiind obligate acum să îl predea liber de orice construcții Companiei Naționale de Investiții (CNI) care suportă lucrările. Inițial, autoritatea locală și-a propus să facă demolările cu RAADPFL Craiova, însă s-a ajuns la concluzia că regia nu poate realiza acest lucru, municipalitatea fiind nevoită acum să caute o firmă specializată în demolări. De pe teren vor fi scoase scaunele și turnicheții – care vor fi folosiți pe Extensiv. Potrivit autorităților locale, de asemenea, ar urma să fie refolosite pământul și betonul care vor rezulta din urma demolărilor. Dezafectarea stadionului „Ion Oblemenco” ar urma să înceapă în luna octombrie.
ce-idoare pe d-nii consilieri ca aproba cu atita usurinta plata chiriei cin avem un stadion frumos trebuiesa-l demolam ca sa ce ?sa aratam ca am facut si noi ceva =instadionul oblemenco sau cheltuitfoarte multi bani cu nocturna dar avem spectatori 30 mii iar acum 1000creca exista un mare bezmeticism
Comments are closed.