„Ferfe” le-a făcut felul bănăţenilor

0
93

Decarul a centrat la autogolul gazdelor şi a marcat în partea secundă, calificând Craiova în optimile Cupei României

FC Caransebeş – Universitatea Craiova 1-2

Au marcat: Lupu 25 / Goşa – autogol. 21, Ferfelea 70.

Caransebeş, spectatori: 4.000.

Caransebeş: Coca 6 – Manea 5, Barbu 6, Goşa – cpt. 4, Buşu 4 – Lupu 6, Făiniş 4 (46 Săulescu), Artean 5, Ologu 6 (71 Centea) 5 – Suru 5, Negoescu 5 (63 Gafiţa) 5. Antrenor: Sorin Bălu.

Craiova: Straton 6 – Dănănae 5, Frăsinescu 6, Acka 6, Velcovici – cpt. 5 – Varga 5 (65 Bancu), Madson 6 (73 Pleşan), Ferfelea 8, Băluţă 7 – Ivan 5 (55 Nuno Rocha), Herghelegiu 5. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Cartonaş roşu: Lupu 68

Craiova a fost întâmpinată de un puhoi de public la prima vizită oficială în Caransebeş, unde meciul din 16-imile Cupei României a fost evenimentul anului. Amplasat într-un parc, Teiuş, care îmbia la picnic, stadionul „Municipal” s-a străduit să primească public  dublu faţă de capacitatea oficială de 2.000 de locuri. Alb-albaştrii de back-up au ieşit la rampă ţinând cont de adversarul modest, doar Madson, suspendat pentru meciul cu Mureşul de duminică, începând partida. Dacă la Cluj au inaugurat echipamentul complet albastru, la Caransebeş echipa Băniei a fost imaculată din cap până-n ghete. Ca şi la Cluj, din ocaziile Craiovei n-au ieşit decât emoţii pentru publicul local, fiindcă deschiderea scorului avea să vină din partea gazdelor, Goşa fiind letal pentru propriul portar la centrarea şutată a lui Ferfelea. N-a durat prea mult liniştea pe banca Ştiinţei, fiindcă dintr-o fază creată de foşti craioveni a venit egalarea. Ologu a finalizat, dar Straton a respins, însă numai pentru ca Sabin Lupu să-şi treacă un gol istoric în poarta Craiovei. O primă repriză modestă a echipei de Liga I a aprins speranţele bănăţenilor, care se aflau în faţa celei mai mari performanţe a clubului. Gazdele s-au baricadat straşnic în partea secundă, încercând să dea lovitura pe contraaatac, în timp ce contrucţia oaspeţilor a fost lentă, fără imaginaţie, pe trasee absurde, semiocaziile venind doar din faze fixe şi sporadicele incursiuni în extremă ale lui Varga şi Băluţă. Acesta din urmă l-a depăşit constant pe Buşu, însă la capătul centrăilor sale n-a existat un coleg inspirat. Autorul egalării, Lupu, a jucat cu ambiţie fantastică, dar care în minutul 68 a depăşit limitele şi ex-craioveanul a fost eliminat pentru al doilea galben, deşi intrarea la Madson putea să-i aducă direct cartonaşul roşu. Imediat după ce au rămas în inferioritate, bănăţenii s-au văzut şi conduşi, datorită unei execuţii speciale din afara careului a lui Ferfelea, la care Coca n-a avut răspuns. Pe final au intrat şi câţiva oameni de bază ai tandemului Cârţu-Săndoi, care n-au fost preocupaţi doar să menţină avantajul minim. Acelaşi Ferfelea putea face 3-1 din afara careului, iar Băluţă, Bancu şi Nuno Rocha s-au jucat prin careul advers cu ocazii rarisime. Acestea se puteau răzbuna în prelungiri, când gazdele, care au scos şi portarul în atac, au avut şansa egalării cu poarta goală, dar Suru s-a complicat şi a obţinut doar un corner.

 

„Şaisprezecimile” Cupei României

Şoimii Pâncota (II) – Pandurii Tg. Jiu 1-2

Au marcat: Băd 31 / Mevlija 22, Predescu 85.

CF Brăila (II) – Oţelul Galaţi 0-1

A marcat: Jula 56.

Rapid CFR Suceava (II) – Gaz Metan Mediaş 1-0

A marcat: M. Negru 103.

CSM Rm. Vâlcea (II) – CSMS Iaşi 0-1

A marcat: Dedu 2.

ASA Tg. Mureş – Concordia Chiajna 4-1

Au marcat: Axtente 27, 66, Amauri 36, N’Doye 43 / Dyulgerov 5.

Rapid Bucureşti – FC Botoşani 5-4 (0-0) – după penalty-uri.

Sport Club Bacău (II) – Ceahlăul Piatra Neamţ 1-5 (1-1) – după prelungiri.

Au marcat: Căinari 68 / Marc 90, Pavel 91, Popadiuc 99, 103, 111.

Chindia Târgovişte (III) – FC Braşov 1-3

Au marcat: Dobre 62 / L. Ganea 31, Diogo 43, H. Popa 73.

Viitorul Axintele (III) – CFR Cluj 0-2

A marcat: Dore 26, 35.

Unirea Jucu (III) – Petrolul Ploieşti 0-3

Au marcat: Astafei 24, 57, Nkoyi 31.

Fortuna Poiana Câmpina (II) – Dinamo 2-5 (2-2) – după prelungiri.

Au marcat: Cioinac 51, Munteanu 72 / Rotariu 61, 63, 111, Bilinski 91, 96.

Săgeata Năvodari (II) – Viitorul 0-3

FC Caransebeş (II) – Universitatea Craiova 1-2

FC Bihor Oradea (II) – „U” Cluj-Napoca 4-5 (după penalty-uri)

Meciurile CS Mioveni (II) – Astra Giurgiu  şi ACS Berceni (II) – Steaua Bucureşti s-au jucat aseară.