A răzbunat „onoarea” fiului cu cuţitul şi a ajuns după gratii

0
51

Un bărbat de 52 de ani, din comuna doljeană Poiana Mare, a fost arestat preventiv, în cursul zilei de duminică, pentru tentativă de omor. Acesta a ajuns după gratii pentru că a vrut să-şi răzbune fiul şi l-a înjunghiat pe cel care îl pocnise.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care coordonează cercetările în cauză, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un bar din comuna Poiana Mare a izbucnit un scandal între doi tineri. Cei doi băuseră împreună, apoi se apucaseră la ceartă, iar unul dintre ei, Gabriel Mărculescu, de 21 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, l-a lovit cu pumnul pe celălalt. Cel din urmă, localnic fiind, a plecat supărat acasă, să ia o bâtă şi să se răzbune. Numai că membrii familiei l-au văzut şi, aflând că a luat bătaie, au plecat toţi cu el să-l susţină.

Ajunşi în faţa barului unde avusese loc cearta, l-au văzut pe Mărculescu, iar tatăl tănărului agresat, Viorel Sîrbu, de 52 de ani, a scos un cuţit şi i l-a înfipt în abdomen lui Gabriel Mărculescu, care s-a prăbuşit într-o baltă de sânge. Având în vedere că barul respectiv era destul de aproape de Postul de Poliţie din localitate, oamenii legii şi-au făcut repede apariţia, a fost solicitată o ambulanţă pentru ca tânărul rănit să fie transportat la spital, iar tatăl „răzbunător” a fost dus la sediul Poliţiei.

A fost anunţată echipa operativă de cercetare condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, anchetatorii au ajuns la faţa locului, iar după efectuarea cercetărilor l-au adus pe Viorel Sîrbu la Craiova, procurorul de caz dispunând reţinerea sa pe 24 de ore. Medicii legişti au stabilit că viaţa victimei a fost pusă în primejdie de leziunea provocată de cuţit şi are nevoie de 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, astfel că procurorii l-au prezentat pe Viorel Sîrbu Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. În cursul zilei de duminică, instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a lui Sîrbu pentru o perioadă de 29 de zile.