Cea de-a VII-a ediţie a “Promenadei Operei”

0
350

 Mii de iubitori ai artei lirice de toate vârstele au participat sâmbătă seară la cea de-a VII-a ediţie a “Promenadei Operei”, tradiţionalul concert extraordinar de muzică clasică în aer liber desfăşurat pe esplanada primei scene lirice a ţării. Ca şi în alţi ani, indiferent de vârstă, pe şezlonguri, cu taburetul adus de-acasă sau pur şi simplu în picioare, neintimidaţi de cele câteva picături de ploaie din prima parte a spectacolului, bucureştenii au dorit să participe cu entuziasm la unul dintre cele mai îndrăgite evenimente anuale ale Capitalei.

            “Nu-mi vine să cred. Sunt emoţionat şi am senzaţia de magie privind ce se întâmplă”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al ONB, Răzvan Ioan Dincă. El a spus că actuala echipă din fruntea Operei bucureştene a “lucrat cu atenţie la acest eveniment” şi a încercat să-l “comunice bine” şi în acelaşi timp “să-l facă inedit”, prin faptul că a fost “o formă de spectacol, nu numai un simplu concert în faţa publicului”. Evenimentul din acest an s-a constituit într-o avanpremieră a viitoarei stagiuni a instituţiei, prilejuind, cu concursul prezentatorului Cătălin Sava, dezvăluirea principalelor titluri, evenimente speciale şi activităţi culturale conexe ale lunilor următoare.

Printre premierele din stagiunea 2013-2014, ale căror fragmente au fost incluse în programul artistic al concertului, se numără opera verdiană “Otello”, spectacol care va fi prezentat într-o nouă montare în zilele de 6 şi 9 septembrie, în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, în regia artistei de origine bulgară Vera Nemirova, precum şi opera “Rigoletto”, care începând cu primăvara anului 2014 va fi prezentată într-o nouă viziune, aparţinând celebrului regizor australian Stephen Barlow.

Aduşi pe scenă de trăsuri şi maşini de epocă, cei aproximativ 200 de artişti prezenţi la “Promenadă” – unele dintre cele mai îndrăgite voci ale primei scene lirice a ţării, precum şi invitaţi din România şi din străinătate (inclusiv laureaţi ai primei ediţii a Concursului Internaţional “Le Grand Prix de l’Opera” – i-au încântat pe cei prezenţi cu fragmente de mare popularitate din “Dama de pică” şi “Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, “Aida” şi “La Traviata” de Giuseppe Verdi, “Faust” de Charles Gounod, “Tosca” de Giacomo Puccini ş.a.