Premiere, la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, la un concurs naţional de Biologie

0
735

La Colegiul Naţional Elena Cuza a avut loc festivitatea de premiere a celor care au participat la faza naţională a Concursului de Comunicări Ştiinţifice, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, cu participarea Ministerului Educaţiei Naţionale. Este cea de-a şasea ediţie a competiţiei, iar învăţământul doljean îşi doreşte să organizeze, după foarte mulţi ani, şi o fază naţională a Olimpiadei de Biologie.

„Este un moment important pentru noi, precedentul concurs de Comunicări ştiinţifice având loc în 2014, la Craiova. Au fost prezenţi elevi, profesori, părinţi din 29 de judeţe şi, de-a lungul celor trei zile cât a ţinut competiţia, s-au legat multe prietenii. Au fost acordate cinci menţiuni, pe lângă cele trei poziţii ale podiumului. Primul loc a fost ocupat de Silvia Alda, din Timişoara, prezentă în lotul restrâns al României, alături de Diana Gabroveanu, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, iar  medaliile de „argint” şi de „bronz” au intrat în posesia lui  Constantin Alexandru, din Bucureşti, respectiv  Stan Alexandru, din Braşov”, a precizat prof . Atia Fodor, inspector de Biologie, la ISJ DOLJ.

La rândul său, prezentă la premiere, prof.  Monica Leontina Sună, inspector-şef al ISJ Dolj, a menţionat: „Îi felicit pe toţi participanţii şi, fiind profesor de biologie, îmi doresc cât mai multe astfel de concursuri. Vrem să aducem, după atâţia ani, faza finală a Olimpiadei la această disciplină, ultima competiţie de acest fel, desfăşurându-se, la noi, în 2002”.

Preşedinte al comisiei de examinare a fost lector univ.dr. Daniel Răduţoiu, şeful Departamentului de Biologie şi Ingineria Mediului, din cadrul Facultăţii de Horticultură a Universităţii din Craiova, cel care ne-a declarat: „Am observat, în ultimii ani, o creştere a valorii materialelor prezentate. Sigur, fiind specialist în botanică, am un sentiment de uşoară pierdere, după ce foarte multe lucrări sunt axate pe natura animală. Dar, practic nu contează, important este că avem tineri care sunt interesaţi de această materie, dintre ei venind viitorii specialişti”.