Loredana și Horia Brenciu cântă la „Zilele Craiovei”

1
1030

Autoritățile locale le pregătesc craiovenilor, pentru Zilele municipiului, o săptămână întreagă de distracție. Evenimentele se țin lanț în fiecare zi, atât în centrul orașului, cât și în sălile de spectacol, fiecare instituție de cultură așteptându-i pe craioveni cu expoziții de carte, de pictură, recitaluri, concerte și piese de teatru. Adevărata atracție a festivalului vor fi recitalurilor pe care le vor susține Loredana și Horia Brenciu.

Zilele Craiovei vor începe luni, chiar pe 1 Iunie – aceasta a fost și ideea atunci când au fost mutate din octombrie în prima zi a lunii iunie pentru a coincide și cu Ziua Copilului – cu manifestări dedicate celor mici. La Centrul Multifuncțional din cartierul Romanești vor avea loc foarte multe evenimente la care sunt așteptați să participe prichindeii: vor fi ateliere hand-made și de pictură, expoziții de carte pentru copii și expoziții de pictură. În parcarea Centrului Multifuncțional va fi și un concurs județean de karting, care va fi organizat de Palatul Copiilor. Copiii vor fi sărbătoriți și în alte instituții de cultură, fiind invitați la piese de teatru și recitaluri ale unor mici artiști ca ei.

Concerte folclorice în fiecare cartier

Cartierele Craiovei nu vor fi uitate nici la această ediție a Zilelor Craiovei. Continuând tradiția începută în anii precedenți, în fiecare seară Ansamblul „Maria Tănase” va aduce bunadispoziție în rândurile craiovenilor venind să cânte pe scena care va fi amplasată în zonele în care aceștia locuiesc. Maratonul folcloric va fi începe chiar de luni seara, primul concert fiind programat să aibă loc în Craiovița Nouă, în zona Poștei, un spațiu deja obișnuit pentru acest concert. Marți seara va veni rândul cartierului Rovine să petreacă, apoi soliștii ansamblului „Maria Tănase” vor merge cu spectacolul „Să petrecem românește” în cartierul ”Valea Roșie” (miercuri seara) și în cartierul ”1 Mai” (joi seara).

Spectacole în toate instituțiile de cultură

Zilele Craiovei își vor face simțită prezența în fiecare instituție de cultură. La Muzeul de Artă Craiova va fi organizată expoziția Ipolit Strâmbu, ”Fascinația cotidianului” (marți), la Muzeul Olteniei – Secția de Istorie, va putea fi vizitată expoziția ”Craiova în imagini de epocă” (miercuri), iar la Secţia de Ştiinţele Naturii a fotoxpoziția „Călătorii în Extremul Orient” (joi). La Casa Băniei va fi expoziţia „Maria Tănase în memoria Craiovei” (joi). La Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” vor fi expoziții de carte și proiecții de film. Filarmonia Oltenia și Teatrul Național „Marin Sorescu” vin aproape în fiecare seară cu recitaluri și piese de teatru.

Trei seri de concerte în Piața „Mihai Viteazul”

Atracțiile acestui festival vor fi, de bună seamă, concertele în aer liber pe care le vor susține artiști în vogă. Autoritățile au stabilit ca toate concertele să fie susținute în Piața „Mihai Viteazul”, și nu în Centrul vechi. În ultimele trei seri de festival, pe scenă va urca câte o vedetă. Invitatul de vineri seară va fi Horia Brenciu, care va susține un concert extraordinar începând cu ora 19.00. Duminică seara, începând de la aceeași oră, pe scena din Piața „Mihai Viteazul” va urca Loredana. Festivalul se va încheia aproape de miezul nopții, cu un foc de artificii. Tot la capitolul muzică, în fiecare seară, de la ora 17.00, trupa „Alive” din Craiova va oferi recitaluri de cover-uri după melodii celebre. La Casa de Cultură a Studenților, se va cânta muzică rock, fiind lansată prima ediție a Festivalului Național studențesc de Rock ”Rockomotiva”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.